Palaa takaisin

Seksitautiepäily oirearvio

  • DigiFinland Oy

Palveluntarjoajat, kuten kunnat, seurakunnat ja järjestöt, vastaavat itse palvelujen ja tapahtumien tietojen ylläpidosta ja ajantasaisuudesta.

Palvelun sisältö

Oirearvio on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet suojaamattomassa seksikontaktissa uuden tai tilapäisen kumppanin kanssa ja partnerilla on seksitauti tai sen epäily tai jos kyseessä on ollut miesten välinen seksi.

Oirearvio auttaa arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon tulee...

Näytä lisää

Toimi näin

Vastaa kyselyn kysymyksiin huolellisesti ja totuudenmukaisesti. Kun vastaat jokaiseen kysymykseen, tulos on totuudenmukaisin. Kyselyn tulokseksi saat omahoito-ohjeen tai ohjeen, miten ja milloin hakeutua vastaanotolle. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen ja ajanvaraukseen. Oirearvion täyttäminen vie noin 2–4 minuuttia.

Aikaisin luotettava testausajankohta klamydialle ja tippurille on 5 vuorokauden kuluttua oletetusta tartunnasta. HIV-näyte otetaan 3-4 viikon kuluttua, ja negatiivinen HIV-testitulos tulee varmistaa 3 kuukauden kuluttua.

Verkkoasiointi

2 kpl

Omaolo

Aukioloajat

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Omaolon käyttötarkoitus on arvioida asukkaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä seuraavissa tilanteissa: • yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden arviointi • terveyden ja hyvinvoinnin arviointi • sairauden tai sen riskien arviointi • hoitotasapainon arviointi ja ohjata asukas hoidon piiriin sekä terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin Omaolon sisällä ja ulkoisissa palveluissa. Omaolo on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille. Myös osa määräaikaistarkastuksen esitietolomakkeista on tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Omaoloa käyttävät terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaiset osallistuessaan Omaoloa käyttävän asukkaan hoitoon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Omaolo ei ole tarkoitettu käytettäväksi henkeä uhkaavissa tilanteissa. Omaoloa käytetään käyttäjän omalla päätelaitteella (tietokone, mobiililaite) julkisen internetin yli. Omaoloon on integroitu EBMEDS®-ohjelmisto, jonka valmistaja on Kustannus Oy Duodecim. Omaolo on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Omaolon oirearvio aiheesta seksitautiepäily

Aukioloajat

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Oirearvio on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet suojaamattomassa seksikontaktissa uuden tai tilapäisen kumppanin kanssa ja partnerilla on seksitauti tai sen epäily tai jos kyseessä on ollut miesten välinen seksi. Oirearvio auttaa arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon tulee hakeutua sekä miten oiretta voi hoitaa itse. Oirearvion sisällön on toteuttanut Kustannus Oy Duodecim. Oirearvio sekä toimintasuositukset perustuvat lääketieteelliseen tietoon. Aikaisin luotettava testausajankohta klamydialle ja tippurille on 5 vuorokauden kuluttua oletetusta tartunnasta. HIV-näyte otetaan 3-4 viikon kuluttua, ja negatiivinen HIV-testitulos tulee varmistaa 3 kuukauden kuluttua. Seksuaalirikoksissa tai niiden epäilyissä, ota yhteyttä SERI-tukikeskukseen, (thl.fi). Omaolo ei ole tarkoitettu hätätilanteisiin, kuten äkillinen ja kova rintakipu tai hengitysvaikeus, tajuttomuus, kouristelu, suuri verenvuoto ja vakavat vammat. Hätätilanteessa soita 112. Oirearvio on osa Omaolo.fi-palvelua, joka on digitaalinen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava, joka auttaa arvioimaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä ja ohjaa tarkoituksenmukaisen avun tai tuen piiriin sekä terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin Omaolon sisällä ja ulkoisissa palveluissa. Oirearvio on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Oirearvio on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille.

Omaolo ei ole tarkoitettu hätätilanteisiin, kuten äkillinen ja kova rintakipu tai hengitysvaikeus, tajuttomuus, kouristelu, suuri verenvuoto ja vakavat vammat. Hätätilanteessa soita 112.