Korvaan ja kuuloon liittyvät ongelmat

Apua korvakivun hoitoon

Korvakivun syynä on yleensä flunssan ja niistämisen yhteydessä välikorvaan joutunut lima ja ilmanpaine, joka venyttää tärykalvoa.

Aikuisilla välikorvan tulehdusta yleisempi korvakivun aiheuttaja on korvakäytävän tulehdus. Korvakäytäväntulehdukseen liittyy usein kivun lisäksi samea vuoto ja korvakäytävän turpoaminen, joka saattaa heikentää kuuloa. Sitä voi ehkäistä pitämällä korvakäytävän kuivana ja hoitamalla sitä korvasuihkeella. Korvakipua voivat aiheuttaa myös muut kuin korvassa olevat vaivat.

Korvakipua voi hoitaa apteekista ilman reseptiä saatavilla ibuprofeiinia tai paracetamolia sisältävillä kipulääkkeillä. Korvaa ei kannata kaivaa pumpulitikulla tai muulla korvakäytävän suuaukkoa pidemmälle ulottuvalla välineellä. Jos korvan kipu ei mene ohi särkylääkkeellä parissa vuorokaudessa, tulee hakeutua hoitoon. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Tietoa yleisimmistä kuulovaivoista Artikkeli

Terveyskylän Kuulotalosta löydät tietoa korvaan ja kuuloon liittyvistä ongelmista.

Välikorvatulehdus aiheuttaa johtumistyyppisen kuulovian. Tässä tapauksessa korva on lähes aina kipeä.

Siirry Terveyskylän Kuulotaloon
Korvakivun itsehoito-ohje

Terveyskylän Päivystystalon itsehoito-ohjeesta saat tietoa ja tukea äkillisen korvakivun hoitoon.

​Korvakivun syynä on yleensä flunssan ja niistämisen yhteydessä välikorvaan joutunut lima ja ilmanpaine, joka venyttää tärykalvoa. Korvakipu voi aiheutua myös tulehduksesta tai muusta ärsytyksestä. Sivulta löytyy itsehoito-ohjeita sekä tietoa milloin kannattaa ottaa yhteys ammattilaiseen

Siirry Terveyskylän Päivystystaloon