Peräaukon seudun oireet

Apua peräaukon seudun oireiden hoitoon

Peräaukon seudun oireiden taustalla oleva syy on yleensä vaaraton, mutta oireilu voi huonontaa elämänlaatua. Oireisiin löytyy helpotusta itsehoidolla.

Peräpukamien lisäksi peräaukon seudun yleisiä oireiden aiheuttajia ovat peräaukon haavauma, kutina ja ympäröivän ihon sairaudet. Peräpukamien ja haavauman ensisijainen hoito on ulosteen pehmentäminen, ponnistelun välttäminen ulostaessa sekä paikallinen lääkehoito. Tutustu sivustolta löytyviin itsehoito-ohjeisiin ja tee tarvittaessa Omaolo-oirearvio. Oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa.

Tietoa peräaukon haavaumasta eli fissuurasta

Terveyskylän Vatsatalosta löydät tietoa ja apua peräaukon oireista.

Peräaukon haavauma on tavallisin syy ulostaessa peräaukolla tuntuvalle kovalle kivulle. Tältä sivulta löydät itsehoidollisia ohjeita ja tietoa peräaukon haavaumasta.

Siirry Terveyskylän Vatsataloon, peräaukon haavauma
Tietoa peräpukamista ja peräpukamien hoidosta

Terveyskylän Vatsatalosta löydät tietoa ja apua peräaukon oireisiin.

Peräpukamien kehittymiseen vaikuttavat kudostyyppi sekä paine lantionpohjaan ulostamiseen liittyvässä ponnistelussa tai raskauden ja synnytyksen yhteydessä. Täältä löydät tietoa ja itsehoitoa peräpukamiin ja niiden oireisiin.

Siirry Terveyskylän Vatsataloon, peräpukamat
Tietoa raskauden aikaisista peräpukamavaivoista

Terveyskylän Naistalosta löydät tietoa ja apua raskausajan tuomiin kehon muutoksiin ja vaivoihin.

Peräpukamat ovat yleisiä raskauden aikana ja erityisesti synnytyksen jälkeen. Raskauden aikana kohdun kasvu aiheuttaa painetta vatsan alueen suuriin verisuoniin. Täältä sivulta löydät itsehoidollista apua peräpukamiin sekä tietoa milloin kannataa olla yhteydessä lääkäriin.

Siirry Terveyskylän Naistaloon, peräpukamat
Ulostamisongelmien kuntoutusopas

Terveyskylän Kuntoutustalon ulostamisongelmien kuntoutusoppaasta löydät apua ulostamisen ongelmiin.

Ulostamisvaikeuden hallinta on helpompaa silloin, kun ulosteen koostumus on kiinteää tai pehmeää, suoli toimii säännöllisesti ja tyhjenee hyvin ponnistelematta. Oppaasta löydät apua ulostamisen helpottamiseen.

Siirry Terveyskylän Kuntoutustaloon, ulostamisongelmat