Muut ammattiryhmät
Pohteella on myös runsaasti muita töitä. Hyvinvointialueemme sujuvasta toiminnasta huolehtii laaja-alaisesti eri alojen taitajia esimerkiksi henkilöstöhallinnon ammattilaisia, sihteereitä, tekniikan alan ammattilaisia, välinehuoltajia, varastotyöntekijöitä ja potilaskuljettajia.
Lue lisää altaApteekin työt
Sairaala-apteekin ja lääkekeskusten erilaisissa tehtävissä työskentelee yli 100 lääkealan ammattilaista, kuten farmaseutteja, proviisoreja, lääketyöntekijöitä sekä varastotyöntekijöitä.
Sairaala-apteekkipalvelut
Hyvinvointialueen sairaala-apteekin ja lääkekeskusten tehtävänä on taata potilaille turvallinen, tehokas, taloudellinen ja tarpeellinen lääkehoito Pohteen sairaaloissa ja muissa yksiköissä.
Perustehtäviimme kuuluvat muun muassa
- lääkkeiden toimittaminen asiakasyksiköille
- lääkevaraston ylläpitäminen ja lääkkeiden velvoitevarastointi
- lääkkeenvalmistus ja solunsalpaajien käyttökuntoon saattaminen
- lääkeinformaatio
- osastofarmasiapalvelut
Toimipisteemme
- OYS Apteekki (Oulu)
- OYS Apteekki Etelä (Ylivieskan lääkekeskus)
- OYS Apteekki Länsi (Raahen lääkekeskus)
Opiskelijat
Otamme vuosittain lääketeknikko- ja farmasian opiskelijoita suorittamaan harjoittelujaksoja sairaala-apteekkiin. Meillä opiskelijat pääsevät tutustumaan monipuolisesti erilaisiin työpisteisiin kuten lääketoimitukseen, lääkkeenvalmistukseen sekä sairaalan osastoille.
Ateria- ja puhtauspalvelujen työt
Ateria- ja puhtauspalvelut ovat merkittävä tukipalvelu. Ne tuottavat hyvinvointialueen asiakkaille ravitsevia, maukkaita ja ravintosuositukset täyttäviä ateriakokonaisuuksia. Huolehdimme, että asiakkaillamme on puhtaat, turvalliset ja viihtyisät tilat.
Vastuullisia vaihtoehtoja
Suosimme ruoanvalmistuksessa mahdollisuuksien mukaan suomalaisia raaka-aineita sekä lähiruokaa. Sote-palveluiden aterioita valmistetaan noin 11,5 miljoonaa kappaletta ja kotiin kuljetettavia aterioita noin 400 000 kappaletta. Jälkimmäiset ovat enimmäkseen kotihoidon aterioita. Puhtauspalveluissa käytämme nykyaikaisia menetelmiä, joissa on huomioitu ympäristötekijät.
Ateria- ja puhtauspalveluiden nykyinen toimintamalli edustaa niin sanottua hybridimallia.
Palveluiden järjestäminen
Olemme tunnistaneet tulevaisuuden palveluiden järjestämisessä käytännön haasteita. Niitä tulee vastaan, kun kunnat eivät voi tuottaa palveluita hyvinvointialueelle eikä hyvinvointialue kunnalle. Hyvinvointialue on laaja ja sen palveluiden järjestämisessä on monia ehtoja. Käytännössä palveluita ei voida järjestää vain yhden mallin mukaisesti.
Ateria- ja puhtauspalveluiden oman tuotannon lisäksi alueelle on perustettu kaksi in house -yhtiötä, Pohjoinen ja Eteläinen. Pohjoinen-yhtiö on rekisteröity ja se on saanut nimekseen PPP Köökki Oy. Kyseisessä yhtiössä ovat mukana Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi ja Kainuun ammattiopisto (KAO). Eteläinen-yhtiö on nimeltään PPE Köökki Oy. Kyseisen yhtiön osalta lisäämme tietoa myöhemmin.
Kuntoutuksen työt
Oletko kiinnostunut työskentelemään kokonaisvaltaisesti kuntoutujan toimintakyvyn ja terveyden edistämiseksi? Tule osaksi kuntoutuksen moniammatillista huippuporukkaa!
Tulevaisuuden työtä
Kuntoutus on tulevaisuuden vahva ala. Meillä voit työskennellä monipuolisissa toimintaympäristöissä sote-keskuksissa, kotiin vietävissä palveluissa, kuntoutuksen poliklinikoilla, osastoilla ja apuvälinepalveluissa. Työskentely moniammatillisissa tiimeissä on keskeinen osa toimintaamme. Meillä autetaan ja neuvotaan työkaveria. Saat käyttöösi viimeisimmän tiedon ja työvälineet, ja voit syventää ja laajentaa omaa osaamistasi erilaisilla koulutuksilla.
Kuvantamisen työt
Tutkimme ihmisen kehoa erityyppisillä kuvantamistutkimuksilla ja teemme kuvantaohjattuja hoitotoimenpiteitä.
Kuvantamistutkimukset
Tutkimme ihmisen kehoa erityyppisillä kuvantamistutkimuksilla ja teemme kuvantaohjattuja hoitotoimenpiteitä.
Tutkimukset auttavat diagnoosin määrittämisessä ja hoitopäätösten tekemisessä. Tutkimustyyppejä ovat natiivi-, mammografia-, läpivalaisu-, ultraääni-, tietokonetomografia-, magneetti- ja isotooppitutkimukset.
Toimipaikkojamme on Oulun yliopistollisessa sairaalassa, Oulaskankaan sairaalassa, Raahen sairaalassa sekä terveyskeskuksissa. Tarjoamme kuvantamispalveluja omiin sekä Pohjois-Suomen yhteistyöalueen sairaaloiden tarpeisiin.
Teknisten palvelujen työt
Hyvinvointialueen konsernipalveluihin kuuluu Tekniset palvelut -palvelualue, joka vastaa kaikkien hyvinvointialueen käytössä olevien tilojen tilapalveluista (tilahallinta ja vuokraustoiminta), omistettujen kiinteistöjen ylläpidosta, pysäköinti- ja liikennejärjestelyistä, sisäisistä ja ulkoisista opasteista, kalustehallinnasta, lääkintätekniikasta sekä korjaus- ja uudisrakennushankkeiden rakennuttamisesta.
Tärkeitä tukipalveluja
Palvelualueen tavoitteena on tukea hyvinvointialueen toimialojen toimintaa tarjoamalla käyttäjille terveelliset, toimivat ja turvalliset toimintaympäristöt. Tekniset palvelut -palvelualue muodostuu tilapalveluiden, rakennuttamispalveluiden, ylläpitopalveluiden sekä lääkintäteknisten palveluiden vastuualueista.
Tulevaisuuden sairaala – OYS 2030
Tekniset palvelut vastaavat myös OYS:n sairaala-alueelle nousevan uuden sairaalan rakennuttamisesta ja teknisestä käyttöönotosta. OYS 2030 on uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Muutosvisiona on, että vuoteen 2030 mennessä OYS on maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon.
Tietohallinnon työt
Tietohallinto palvelee kaikkia toimialueita koko hyvinvointialueella. Tietohallinnon työ on esimerkiksi palvelujen järjestämistä ja hallintaa, tietoturvan ylläpitoa ja kehittämistä.
Yhteistyökumppanit
Hyvinvointialueen ICT-palveluiden tuottamisen keskeinen yhteistyökumppani on in house -yhtiö Istekki Oy. Muita merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat in house -yhtiöt Esko Systems Oy ja Monetra Oy. Hyvinvointialue hankkii ICT-palveluita myös alueella toimivilta muilta in house -yhtiöiltä (2M-IT Oy, Joki ICT Oy, LapIT Oy, Kuntien Tiera Oy ja UNA Oy) ja markkinatoimijoilta.
Tietohallinto on vastuussa hyvinvointialueen digitalisaation edistämisestä, ICT-palveluista ja muista tietojärjestelmistä ja -palveluista. Kunkin vastuualueen keskeisinä tehtävinä ovat vastuualueen palveluiden asiakastarpeiden mukainen järjestäminen sekä hyvinvointialueen ICT-muutosohjelman mukaisten projektien toteuttaminen.