Ehkäisevä päihdetyö

Palvelun sisältö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista ja muita toiminnallisia riippuvuuksia. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Keskeistä on päihteiden käytön tai muun riippuvuuden varhainen puheeksi otto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.

Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Toimi näin

Ota yhteyttä A-klinikan päihdehuoltoon, terveyskeskukseen tai sosiaalitoimistoon, jos päihteiden käyttö tai rahapelaaminen aiheuttaa ongelmia sinulle tai läheisillesi.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Ehkäisevä päihdetyö, Haapavesi

Haapavedellä toimii moniammatillinen Ehkäisevän Päihdetyön ryhmä, jonka puitteissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia vuosittain. Toiminta on suunnattu kaikenikäisille.

Haapaveden A-klinikka palvelee Haapaveden ja Pyhännän kuntalaisia.

Toimi näin

Ota yhteyttä A-klinikan päihdehuollon sairaanhoitajaan tai sosiaalitoimiston aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajaan.

Palvelupaikka
A-klinikka, Haapavesi, Pyhäntä
Osoite
Myyrinkuja 1,
86600 Haapavesi

Postiosoite
Myyrinkuja, 86600 Haapavesi
Merkitse kuoreen: A-Klinikka
Avoinna

Auki vain ajanvarauksella

A-klinikka antaa tietoa ja tukea eri päihteisiin tai esimerkiksi peliriippuvuuteen liittyvissä asioissa. A-klinikkaan voit ottaa yhteyttä, kun sinä itse tai läheisesi tarvitsette tietoa tai tukea alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin tai pelihimoon liittyvissä asioissa. Hoitomuotoina ovat mm. terapeuttiset keskustelut ja korvaushoito. Lisäksi A-klinikalle kuuluvat työpaikkojen hoitoonohjaukset. A-klinikalla tehdään myös päihdearvioita ja päihdeseurantoja. Tarvittaessa teemme arvion laitosmuotoisen päihdekuntoutuksen tarpeesta. Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi A-klinikka tarjoaa varhaisvaiheen palveluna ohjausta ja neuvontaa. Toimintamme on luottamuksellista ja maksutonta. Alkoholikatkaisuun hoidon tarpeen arvion tekee Haapaveden terveyskeskuksen sairaanhoitaja p. 08 452 700.

Haapaveden A-klinikka palvelee Haapaveden ja Pyhännän kuntalaisia.

Palvelupaikka
Sosiaalitoimisto, Haapavesi
Osoite
Tähtelänkuja 1,
86600 Haapavesi

Avoinna

Maanantai – perjantai kello 9-11 ja kello 12-14

Asiointi vain ajanvarauksella.

Palvelunumerot
A-klinikka, Haapavesi, Pyhäntä, puhelinnumero
Palvelunumero
044 759 1477

A-klinikka antaa tietoa ja tukea eri päihteisiin tai esimerkiksi peliriippuvuuteen liittyvissä asioissa. A-klinikkaan voit ottaa yhteyttä, kun sinä itse tai läheisesi tarvitsette tietoa tai tukea alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin tai pelihimoon liittyvissä asioissa. Hoitomuotoina ovat mm. terapeuttiset keskustelut ja korvaushoito. Lisäksi A-klinikalle kuuluvat työpaikkojen hoitoonohjaukset. A-klinikalla tehdään myös päihdearvioita ja päihdeseurantoja. Tarvittaessa teemme arvion laitosmuotoisen päihdekuntoutuksen tarpeesta. Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi A-klinikka tarjoaa varhaisvaiheen palveluna ohjausta ja neuvontaa. Toimintamme on luottamuksellista ja maksutonta. Alkoholikatkaisuun hakeutuminen hoidetaan Haapaveden terveyskeskuksen päivystyksen kautta.

Haapaveden A-klinikka palvelee Haapaveden ja Pyhännän kuntalaisia.

Palvelunumerot
Aikuissosiaalityö, Haapavesi, puhelinnumero
Sosiaaliohjaaja
044 759 1157
Sosiaaliohjaaja
044 759 1267
Sosiaalityöntekijä
040 318 6862
Puhelinaika
Ma

12-13

Ti

12-13

Ke

12-13

To

12-13

Pe

12-13

Aikuissosiaalityön ajanvarausnumero.

Palvelunumerot
Aikuissosiaalityö, Pyhäntä, puhelinnumero
Sosiaaliohjaaja
044 759 1267
Sosiaaliohjaaja
044 759 1157
Sosiaalityöntekijä
040 318 6862
Puhelinaika
Ma

12-13

Ti

12-13

Ke

12-13

To

12-13

Pe

12-13

Aikuissosiaalityön ajanvarausnumero.

Digitaaliset palvelut

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Palvelu ei vaadi tunnistautumista ja voit täyttää kyselyn nimettömästi. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Mielenterveyspalvelujen ammattilainen näkee sillä tuloksesi ja se auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.