Etsivä nuorisotyö

Palvelun sisältö

Etsivä nuorisotyö auttaa, jos olet koulutuksen ja työelämän ulkopuolella tai olet vaarassa jäädä niiden ulkopuolelle. Palvelu on tarkoitettu 15–29-vuotiaille. Saat asiantuntijalta yksilöllistä ohjausta turvallisesti ja luottamuksellisesti tarpeittesi mukaan.  Ohjauksessa kartoitetaan yhdessä näkymiä erilaisista poluista kohti koulutusta, työelämää tai muuta tarkoituksenmukaista tavoitetta. Asiantuntijat keskustelevat elämäntilanteestasi ja keskustelun pohjalta tehdään suunnitelma tulevaisuuteesi. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä vanhempiesi tai muiden verkostojen kanssa.

Etsivä nuorisotyö sisältää esimerkiksi nämä työmuodot:
– ohjauskeskustelut
– opiskelupaikan ja työkokeilupaikan hakemisessa avustaminen
– tutustumisvierailut
– ryhmätoiminnot

Toimi näin

Sähköinen palvelu on valtakunnallinen ja maksuton palvelu.  Sen avulla nuoren yksilöinti- ja yhteystietojen sähköinen luovuttaminen nuoren oman asuinalueen etsivään nuorisotyöhön on tietoturvallista, sujuvaa, nopeaa, toimivaa ja vastaa tietosuoja-asetuksia ja saavutettavuusdirektiivin säännöksiä.

Voit ottaa etsivään nuorisotyöhön yhteydessä myös muilla tavoin esimerkiksi suoralla kontaktilla, puhelimitse tai sähköpostilla. Etsivä nuorisotyö on aina maksutonta, luottamuksellista, ja perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Etsivä nuorisotyö, Oulu

Toimi näin

Ota yhteyttä Byströmin Ohjaamoon, kun jäät ilman opiskelu- tai työpaikkaa tai kun keskeytät opiskelun.

Ilmoita nuoren kotikunnan etsivälle nuorisotyöntekijälle ilman opiskelupaikkaa oleva nuori.

Palvelupaikka
Byströmin Ohjaamo

Hallituskatu 5a, 90100 OULU

Alle 30-vuotiaiden nuorten tieto- ja neuvontapiste Byströmin Ohjaamo sijaitsee keskustassa. Tieto- ja neuvontapalvelu tarjoaa nuorille, nuorten läheisille ja nuorten parissa työskenteleville maksutonta neuvontaa, ohjausta ja ajantasaista tietoa eri aiheista. Tieto- ja neuvontapalvelussa voi asioida maksutta ilman ajanvarausta.

Päihdetyöntekijän vastaanotto

Alle 30-vuotiaat voivat käydä päihdetyöntekijän vastaanotolla juttelemassa päihteisiin tai rahapelaamiseen liittyvistä asioista halutessaan anonyymisti.

Palvelunumerot
Byströmin Ohjaamo, puhelinnumero
Palvelunumero
050 599 2293
Puhelinaika
Ma

9-16

Ti

9-16

Ke

9-16

To

9-16

Pe

9-15

Alle 30-vuotiaiden nuorten tieto- ja neuvontapiste
Nuorille, nuorten läheisille ja nuorten parissa työskenteleville

  • maksutonta neuvontaa, ohjausta ja ajantasaista tietoa eri aiheista
Digitaaliset palvelut

Etsivä nuorisotyö

Katso verkkosivuilta lisätietoa etsivästä nuorisotyöstä.