Henkilökohtainen apu

Palvelun sisältö

Henkilökohtainen apu on tarkoitettu sinulle, jos vaikeavammaisuutesi perusteella tarvitset toisen henkilön toistuvaa apua suoriutuaksesi päivittäisistä toiminnoista. Voit saada apua, jos vaikeavammaisuutesi perustuu pitkäaikaiseen tai etenevään vammaan tai sairauteen. Henkilökohtainen avustaja auttaa sinua kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Päätät henkilökohtaisen avun järjestämistavoista yhteistyössä työntekijän kanssa. Palvelusuunnitelmassasi määritellään yksilöllinen avun tarpeesi koko elämäntilanteesi mukaan.
Henkilökohtaista apua voidaan järjestää eri tavoin. Sitä voidaan hankkia sekä julkisilta että yksityisiltä palveluntuottajilta.

Toimi näin

kuvituskuva.

Uusi asiakas

Jos haluat tietää, onko sinun mahdollista saada henkilökohtaista apua, ota yhteyttä Vammaispalvelujen ensiarviotiimiin.

Avustajat ja asiakkaat

Työsuhteeseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä Henkilökohtaisen avun keskukseen.

Tietoa vammaisille henkilöille ja avustajille

Henkilökohtaisen avun keskus palvelee kaikkia hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun työnantajia ja työntekijöitä.

Yhteystiedot

Palvelunumerot
Vammaispalvelujen ensiarviotiimi
Palvelunumero
044 703 5275
Puhelinaika
Ma

9-16

Ti

9-16

Ke

9-16

To

9-16

Pe

9-16

Voit soittaa ensiarviotiimiin, jos olet uusi asiakas. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia vammaispalveluihin liittyvissä asioissa.

Palvelunumerot
Henkilökohtaisen avun neuvontapuhelin
Palvelunumero
08 669 2040
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Kysy neuvontapuhelimesta ohjeita ja neuvoja henkilökohtaisen avun työnantajamalliin liittyen.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hänen tilanteensa sitä pysyväisluonteisesti edellyttää. Sosiaalityöntekijä arvioi avun tarpeen ja keston.