Katkaisuhoito ja päihdelaitoskuntoutus

Palvelun sisältö

Jos päihteiden käytön lopettaminen ei onnistu avohoidon turvin, voit hakeutua ympärivuorokautiseen katkaisuhoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katkaisuhoidon tavoitteena on päihdekierteen turvallinen katkaiseminen ja tarvittavaan jatkohoitoon motivointi. Katkaisuhoitojaksojen kesto on yleensä muutama vuorokausi.

Laitosmuotoinen päihdekuntoutus on pidempikestoisempaa hoitoa ja tarkoitettu päihteitä ongelmallisesti käyttäville henkilöille, joille avomuotoinen päihdehoito ja -kuntoutus ei ole riittävää tai tarkoituksenmukaista. Arvio laitoskuntoutuksen tarpeesta tehdään avopalveluissa yhdessä asiakkaan kanssa. Päihdelaitoskuntoutuksen avulla autetaan toipumaan päihderiippuvuudesta, tuetaan elämänhallintaan ja selviytymään päihteiden aiheuttamista pidempiaikaisista elämäntilanteen ongelmista. Kyseessä on ympärivuorokautinen kuntoutusjakso päihdehoitolaitoksessa. Kuntoutusjakson kesto voi vaihdella, mutta tyypillisimmillään se on noin kuukauden.

Toimi näin

Hakeudu laitosmuotoiseen päihdehoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katso yhteystiedot oman paikkakuntasi kohdalta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Katkaisuhoito ja päihdelaitoskuntoutus, Oulu, Ii

Katkaisuhoitoa järjestetään Päihdeklinikalla ja vuodeosastoilla. Jos sinulla tai läheiselläsi on katkaisuhoidon tarve, hakeudu päihdepäivystykseen Yrttipellontielle. Jos terveydentilasi vaatii kiireellistä hoitoa, hakeudu lähimpään terveyskeskukseen. Jos päihdepäivystys ja terveyskeskukset ovat kiinni, ota yhteyttä Oulun seudun yhteispäivystykseen, p. 116 117.

Laitosmuotoiseen päihdekuntoutukseen hakeudutaan avopäihdepalvelujen kautta. Jos sinulla ei ole avopäihdepalveluissa vielä omaa työntekijää, voit hakeutua laitosmuotoiseen päihdekuntoutukseen menemällä päihdepäivystykseen Yrttipellontielle.

Palvelupaikka
Perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Ii
Osoite
Asematie 165 D,
91100 Ii
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Palvelupaikasta saat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.

Palvelunumerot
Perhe- ja sosiaalipalvelujen seudullinen palveluohjaus
Palvelunumero
08 669 2780
Puhelinaika
Ma

9-15

Ti

9-15

Ke

9-15

To

9-15

Pe

9-15

Seudullisessa perhe- ja sosiaalipalveluiden palveluohjauksessa saat tietoa ja ohjausta työikäisten, vammaisten ja lapsiperheiden sosiaalipalveluista.

Palvelunumerot
Päihdetyöntekijä, Ii, puhelinnumero
Päihdetyöntekijä, aikuissosiaalityön ohjaaja
040 768 1912

Päihdetyön palvelut