Katkaisuhoito ja päihdelaitoskuntoutus

Palvelun sisältö

Jos päihteiden käytön lopettaminen ei onnistu avohoidon turvin, voit hakeutua ympärivuorokautiseen katkaisuhoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katkaisuhoidon tavoitteena on päihdekierteen turvallinen katkaiseminen ja tarvittavaan jatkohoitoon motivointi. Katkaisuhoitojaksojen kesto on yleensä muutama vuorokausi.

Laitosmuotoinen päihdekuntoutus on pidempikestoisempaa hoitoa ja tarkoitettu päihteitä ongelmallisesti käyttäville henkilöille, joille avomuotoinen päihdehoito ja -kuntoutus ei ole riittävää tai tarkoituksenmukaista. Arvio laitoskuntoutuksen tarpeesta tehdään avopalveluissa yhdessä asiakkaan kanssa. Päihdelaitoskuntoutuksen avulla autetaan toipumaan päihderiippuvuudesta, tuetaan elämänhallintaan ja selviytymään päihteiden aiheuttamista pidempiaikaisista elämäntilanteen ongelmista. Kyseessä on ympärivuorokautinen kuntoutusjakso päihdehoitolaitoksessa. Kuntoutusjakson kesto voi vaihdella, mutta tyypillisimmillään se on noin kuukauden.

Toimi näin

Hakeudu laitosmuotoiseen päihdehoitoon terveyspalvelujen vastaanoton tai avopäihdepalveluiden kautta. Katso yhteystiedot oman paikkakuntasi kohdalta.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Mielenterveys- ja päihdehuollon avopalvelut

Kankaanlaita 2, 91900 Liminka

Ohjaus ja neuvonta: mm. palveluihin hakeutuminen ja tiedustelut eri palveluista

Palvelunumerot
Lapsiperheiden ja aikuisten sosiaalipalvelujen palveluohjaus, Hailuoto, Lumijoki, Liminka ja Kempele
Palvelunumero
040 318 5864
Puhelinaika
Ma

9-11

Ti

9-11

Ke

9-11

To

9-11

Pe

9-11

Poikkeusaukioloajat

Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.

Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.

Äkillisissä kriisitilanteissa pitää soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.