Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Palvelun sisältö

Asumiskuntoutuksen tavoitteena on arvioida asumisen tuen tarvettasi sekä vahvistaa itsenäistä asumista tukevia arkielämän taitojasi sekä toimintakykyäsi.

Asumiskuntoutuspalvelu on lyhytaikaista palvelua, jonka aikana arvioidaan toimintakykyäsi, tuen ja palvelujen tarvetta sekä laaditaan yksilöllinen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut kattavat erilaisia asumisen vaihtoehtoja mielenterveyskuntoutujille. Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja ovat esimerkiksi tuettu asuminen, palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Haapavesi

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Kunta tarjoaa palveluja erityisesti kuntoutujan omaan kotiin.

Sosiaalityöntekijä/-ohjaaja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä.

Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Asumispalvelujen tarkoituksena on edesauttaa toimintakyvyn säilyttämisessä ja auttaa asiakkaan kuntoutumisessa.

Palvelupaikka
Toimintakeskus Rentola
Osoite
Pappilantie 2,
86600 Haapavesi

Toimintatuvalla järjestetään sosiaalihuoltolain mukaista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattua päivätoimintaa ryhmissä. Päivätoiminta on ryhmämuotoista tavoitteellista kuntoutusta, jonne ohjataan palvelutarpeen arvion perusteella. Palvelutarpeen arvion tekee sosiaalihuollon viranhaltija yhteistyössä tarvittavien yhteistyötahojen kanssa.

Palvelunumerot
Aikuissosiaalityö, Pyhäntä, puhelinnumero
Sosiaaliohjaaja
044 759 1267
Sosiaaliohjaaja
044 759 1157
Sosiaalityöntekijä
040 318 6862
Puhelinaika
Ma

12-13

Ti

12-13

Ke

12-13

To

12-13

Pe

12-13

Aikuissosiaalityön ajanvarausnumero.

Palvelunumerot
Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukikeskus Rentola, Haapavesi
Palvelunumero
044 759 1009

Tukikeskus Rentolassa järjestetään mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattua päivätoimintaa. Päivätoiminta on ryhmämuotoista tavoitteellista kuntoutusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla on oikeus saada tarvittaessa tukea ja ohjausta asumisen järjestämiseen.