Kehitysvammaisten tilapäishoito

Palvelun sisältö

Kehitysvammaisten tilapäishoito tarkoittaa palvelua, jota järjestetään vammaisen henkilön läheisten hoitovastuun helpottamiseksi, jaksamiseksi ja jaksamisen tukemiseksi.

Tarkoituksena on turvata vammaisen henkilön huolenpito silloin, kun hänestä yleensä huolenpitovastuussa olevat läheiset eivät voi hänestä huolehtia. Lyhytaikaista huolenpitoa voivat saada sekä lapset että aikuiset, jos sitä vammansa vuoksi välttämättä tarvitsevat.

Lyhytaikaisen huolenpidon tarkoituksena on myös tukea läheisten jaksamista. Samalla se antaa vammaiselle henkilölle mahdollisuuden itsenäistyä ja tehdä niitä asioita, joista hän itse nauttii.

Toimi näin

Ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Oulaisten ryhmäkoti Koivula
Osoite
Valonkuja 3,
86300 OULAINEN

Hoitajat tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Koivula on palveluasumista aikuisille kehitysvammaisille henkilöille tarjoava yksikkö Oulaisissa. Koivula on 14-paikkainen yksikkö ja siellä on yksi lyhytaikaishoitopaikka. Tämä yksikkö on jaettu kahteen soluun.
Koivulassa saat tukea ja hoitoa ympärivuorokautisesti.

Palvelunumerot
Oulaisten ryhmäkoti Koivula, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 759 1236
Sairaanhoitaja
044 479 3500
Hoitajat tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Voit soittaa vastuuyksikköpäällikölle tai hoitajille, jos sinulla on kysyttävää palveluasumisesta kehitysvammaisille henkilöille.

Palvelunumerot
Vammaispalvelujen ensiarviotiimi
Palvelunumero
044 703 5275
Puhelinaika
Ma

9-16

Ti

9-16

Ke

9-16

To

9-16

Pe

9-16

Voit soittaa ensiarviotiimiin, jos olet uusi asiakas. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia vammaispalveluihin liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lyhytaikaista huolenpitoa tai hoitoa (tai tilapäishoitoa) voidaan järjestää erityishuoltona kehitysvammalain perusteella tai vammaispalvelulain muuna lain tarkoituksen toteuttamiseksi tarpeellisena palveluna. Myös sosiaalihuoltolain perusteella on mahdollista järjestää lyhytaikaista huolenpitoa.