Tietopyynnöt

Kirjaamo vastaanottaa hyvinvointialueelle saapuvat yleishallinnolliset asiakirjat. Arkisto huolehtii paperisten asiakirjojen asianmukaisesta säilytyksestä ja hävityksestä sekä potilastietoihin liittyvästä tietopalvelusta.

Asiakas- ja potilastiedot arkistossa

Potilaalla ja asiakkaalla on oikeus nähdä ja tarkistaa kaikki hänen omat asiakas- ja potilastietonsa. Voit pyytää kopiot omista asiakas- tai potilasasiakirjoistasi arkisto- ja kirjaamoyksiköstä. Voit kysyä neuvoa puhelinpalvelustamme.

Lähetämme sinulle pyytämäsi asiakirjat postitse. Asiakirjoja voi pyytää kerran vuodessa maksutta. Jos tarvitset toistamiseen asiakirjakopioita, voit tarkistaa hinnat palveluhinnaston sivulta s. 78. Kuvantamistutkimukset tallennetaan muistitikulle ja tallennuskerta maksaa 20 € (muistitikku). Kuvantamistutkimusten sähköinen siirto on maksuton. Siirto on mahdollista muille hyvinvointialueille sekä suurimmille yksityisille toimijoille. Mainitse siirtotoiveesta pyynnössäsi.

Näet terveydenhuollon potilastietosi myös OmaKanta-palvelusta. Sosiaalihuollon asiakastiedot ovat näkyvissä osalla Pohteen alueen paikkakunnista 1.12.2023 alkaen. Omakannassa ei kuitenkaan välttämättä näy kaikkia tietoja tai vanhoja tietoja.

Asiakas- tai potilastietojen tilaus

Voit pyytää omia asiakas- tai potilastietoja sähköisellä lomakkeella. Kun olet täyttänyt lomakkeen, paina ”Tallenna”. Sen jälkeen mene ”Luonnokset”-osioon, ja paina vielä ”Lähetä”. Muutoin pyyntö saattaa jäädä luonnostilaan.

SÄHKÖINEN POTILASASIAKIRJAPYYNTÖ (VAIN OMAT TIEDOT)

Voit pyytää omia tietoja tai asioida toisen puolesta pdf-lomakkeella. Lähetä lomake turvasähköpostilla osoitteeseen arkisto@pohde.fi tai postitse arkisto- ja kirjaamoyksikköön. Turvasähköpostin ohje on sivun alaosassa.

Voit pyytää asiakas- ja potilastietoja myös vapaamuotoisella viestillä. Viestissä täytyy olla nimi, osoite, puhelinnumero, henkilötunnus, ajanjakso, asiointipaikka, mitä tietoja halutaan sekä omakätinen allekirjoitus. Lähetä pyyntö turvasähköpostilla osoitteeseen arkisto@pohde.fi tai postitse arkisto- ja kirjaamoyksikköön. Turvasähköpostin ohje on sivun alaosassa.

Puolesta asiointi

Jos asioit toisen henkilön puolesta, pyynnön liitteenä täytyy olla valtakirja tai edunvalvontavaltuutus.

Voit pyytää myös alaikäisen lapsesi tietoja. Yli 12-vuotiaalta vaaditaan oma allekirjoitus. Jos lähetät pyynnön turvasähköpostilla, lisää allekirjoitettu pyyntö liitetiedostoksi.

Vainajan tiedot ja kuolintodistus

Vainajan lähiomaiset voivat pyytää esimerkiksi kuolintodistusta tai vainajan potilas- tai asiakasasiakirjoja arkisto- ja kirjaamoyksiköstä.

Palvelut viranomaisille ja organisaatioille

Viranomaiset ja organisaatiot voivat toimittaa tietopyynnöt salatulla sähköpostilla osoitteeseen arkisto@pohde.fi.​ Pohteen alueen sairaaloihin ja yksiköihin menevä posti ja lähetteet suoraan yksiköihin. Salattua sähköpostia voi lähettää käyttämällä turvapostisiv​ustoa.  Huomioi näkyvästi tietopyyntöjen  otsikoinnissa pyynnön mahdollinen kiireellisyys. Faksi on poistumassa käytöstä, otattehan tämän huomioon pyyntöjä lähettäessänne. Olkaa tarvittaessa yhteydessä arkiston puhelinpalveluun.

Viranomaisten ja organisaatioiden potilasasiakirjapyynnöissä on oltava seuraavat vähimmäistiedot:

Pyytäjän nimi, organisaatio, virkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite, pyynnön syy tai lakiperuste, potilaan mahdollinen suostumus sekä pyydettyjen tietojen yksilöinti. Pyynnössä tulee olla pyytäjän allekirjoitus ja nimenselvennös, sähköinen allekirjoitus käy, mikäli siinä näkyy tarvittavat viralliset aikaleimat.​

Arkiston ja kirjaamon yhteystiedot

Kirjaamo

Puhelinpalvelu avoinna ma–pe kello 9–14
Asiakaspalvelu paikan päällä kello 8–15.45,
muina aikoina voit jättää kirjaamoon postia S1-oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

Tästä numerosta voit tiedustella yleishallinnollisiin asiakirjoihin liittyviä asioita.
Kirjaamo ei vastaa yhteystietoja koskeviin tiedusteluihin.

Kirjaamo kello 9–14 08 315 6126
kirjaamo@pohde.fi

Postiosoite

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Kirjaamo
PL 10
90029 POHDE

Käyntiosoite

OYS, sisäänkäynti S-ovi, S1211-huone
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Arkisto- ja kirjaamoyksikkö

Puhelinpalvelu avoinna ma–pe kello 9–14.

Tästä numerosta voit tiedustella arkistoaineistoja sekä potilas- ja asiakashallinnollisia asioita.

Puhelinpalvelu 08 315 4391
arkisto@pohde.fi

Postiosoite

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Arkisto- ja kirjaamoyksikkö
PL 10
90029 POHDE

Pohteen puhelinvaihde

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe kello 7-19

Tästä numerosta voit tiedustella yhteystietoja, jos et löydä etsimääsi puhelinluettelostamme tai et tiedä mihin soittaa.

Lähetä luottamuksellinen sähköposti turvapostin kautta

Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia.

Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle
1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
2. klikkaa Rekisteröidy
3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.