Lomakkeet ja asiakirjat

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen lomakkeet ja asiakirjat yhtenäistyvät

Jos et löydä tältä sivulta etsimääsi lomaketta, voit käyttää toistaiseksi oman kuntasi tarjoamaa lomaketta ja toimittaa sen lomakkeessa mainittuun osoitteeseen. Kun Pohteen uudet lomakkeet ovat valmiita, löydät ne täältä. Huomaathan, että esimerkiksi vammaispalveluhakemus on jo yhtenäistetty. Samalla lomakkeella voit hakea esimerkiksi seuraavia asioita: asunnonmuutostyöt, kotihoito, tukipalvelut, liikkumisen tuen palvelu, omaishoidon tuki, perhehoito, päivätoiminta ja turvapalvelut.

Digitaalisen asioinnin mahdollisuudet laajenevat pian, valitettavasti tällä hetkellä kaikkia lomakkeita ei ole mahdollisuus täyttää ja toimittaa digitaalisen lomakkeen kautta. Mikäli sinulla on kysyttävää lomakkeiden toimittamiseen liittyen, niin olethan yhteydessä palvelun toimipaikkaan.

Sosiaalihuolto

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta eli huoli-ilmoitus aikuisesta

Lomake palautetaan toistaiseksi paikkakuntakohtaiseen lähetysosoitteeseen. Lähetysosoitteen näet palvelun tiedoista, oman paikkakuntasi kohdalta (Valitse alueesi).

Lastensuojeluilmoitus

Kiireetön lastensuojeluilmoitus

Oulun, Alavieskan, Nivalan, Sievin ja Ylivieskan alueella lastensuojeluilmoitus tehdään sähköisessä palvelussa. Katso linkki lastensuojelun sivulta asuinpaikkakuntasi kohdalta.

Muissa kunnissa lastensuojeluilmoitukset tehdään PDF-lomakkeella. Lomake lähetetään sähköpostilla. Katso lähetysosoite palvelun tiedoista asuinpaikkakuntasi kohdalta.

Kiireellinen lastensuojeluilmoitus

Jos haluat tehdä kiireellisen lastensuojeluilmoituksen, soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätänumeroon 112.

Sosiaalihuollon täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Sosiaalisen luoton hakemus

Lapsiperheiden palveluiden hakemus

Lapsiperheiden palveluiden hakemuksella voi hakea kotipalvelua, liikkumista tukevaa palvelua, omaishoidon tukea, perhetyöpalvelua, tukiperhettä ja tukihenkilöä.

Työikäisten palveluiden hakemus

Työikäisten palveluiden hakemuksella voi hakea asumispalveluja, asumisen tukipalveluja, liikkumista tukevaa palvelua, päivätoimintaa, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä.

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelujen hakemuksella voit hakea seuraavia palveluja: asunnon muutostyöt, kotihoito, tukipalvelut: ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelu, siivouspalvelu, asiointi- ja kylvetyspalvelu, turvapalvelut: turvapuhelin ja muut kodin turvahälytyslaitteet, kotisairaanhoito, liikkumista tukeva palvelu: esimerkiksi saattajapalvelu, omaishoidon tuki, asumispalvelu, perhehoito, päivätoiminta, arviointi- tai kuntoutusjakso.

Neuvola

Sisältöä päivitetään. Hyvinvointialueelle tulee yhtenäiset lomakkeet. Ne lisätään tälle sivulle sitä mukaan, kun ne valmistuvat. Voit käyttää toistaiseksi oman kuntasi tarjoamaa lomaketta ja toimittaa sen lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Omaishoito

Perhehoito

Röntgen

Sisältöä päivitetään. Hyvinvointialueelle tulee yhtenäiset lomakkeet. Ne lisätään tälle sivulle sitä mukaan, kun ne valmistuvat. Voit käyttää toistaiseksi oman kuntasi tarjoamaa lomaketta ja toimittaa sen lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Vammaispalvelut

Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Jos etsimääsi lomaketta ei ole vielä yhtenäistetty koko Pohteen alueelle, löydät vanhoja kuntien lomakkeita täältä

Lähetä luottamuksellinen sähköposti turvapostin kautta

Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia.

Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle
1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
2. klikkaa Rekisteröidy
3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.