Anna palautetta

Täältä löydät tietoa palautteen, reklamaation tai kehitysidean antamisesta.

Hyödynnämme palautteita toimintamme kehittämisessä

Palvelujemme kehittämiseksi toivomme sinun antavan palautetta hoidostasi

Toistaiseksi asiakaspalaute tulee antaa suoraan yksikköön, jossa asiointia palaute koskee. Voit antaa palautetta hoitoyksikössä suullisesti tai joissakin yksiköissämme olevien palautelaitteiden tai paperisten palautelomakkeiden avulla. Hoitoyksiköiden esimiehet käsittelevät yksikköönsä saapuvat palautteet. Hyvinvointialueella ei ole vielä yhteistä asiakaspalautejärjestelmää.

Varattua aikaa et voi perua palautelomakkeella.

Varattujen tutkimus- tai hoitoaikojen perumis- ja muutospyynnöt

Et voi perua tai siirtää hoito- tai tutkimusaikaa palautelomakkeella. Voit soittaa näissä asioissa sinua hoitavaan yksikköön.

Maksuihin ja laskutukseen liittyvät kysymykset

Laskutuksen yhteystiedot löydät saamastasi laskusta.

Jätä kehittämisehdotus

Kehittämisehdotuksesi avulla kehitämme palveluistamme parempia

Yhteiskehittämisalusta kerää alueen asukkaat, ammattilaiset ja yhteistyökumppanit yhteen. Toiminnan kautta voit jättää uusia kehittämisideoita ja saat tietoa kehitettävistä ratkaisuista. Voit myös ilmoittaa olemassa olevista hyvistä käytännöistä tai etsiä tukea kehittämistyöhön.

Asiakkaan ja potilaan oikeudet ja reklamaatiot

Sinä tai läheisesi voitte antaa palautetta jo hoidon aikana hoitoyksikössä. Palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Hoitoyksiköiden esimiehet käsittelevät yksikköönsä saapuvat palautteet. Omasta tai läheisesi vaaratilanteesta voit ilmoittaa täyttämällä vaaratapahtumailmoituksen.

Asiakkaan ja potilaan oikeudet

Potilaana sinulla on oikeus päästä hoitoon, hyvään hoitoon ja kohteluun, saada tietoa ymmärrettävällä tavalla, tietojesi salassapitoon, saada potilasasiamiehen palvelut ja itsemääräämisoikeuteen.

Mikäli hoitoosi tai kohteluusi liittyy epäselvyyksiä, keskustele niistä ensin hoitavan henkilökunnan ja heidän esimiestensä kanssa.

Muistutuksen tai kantelun tekemiseen saat apua potilas- ja sosiaaliasiamieheltä. Asiamies neuvoo potilaita, heidän omaisiaan ja sairaalan henkilökuntaa oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää asiakkaan ja potilaan oikeuksista
Ilmoita vaaratilanteesta

Jos sinulla on huomautettavaa palvelusta, hoidosta, tutkimuksesta tai kohtelusta, voit tehdä aiheesta reklamaation asiointipaikkasi asiakaspalautejärjestelmässä.

Omasta tai läheisesi vaaratilanteesta voit ilmoittaa täyttämällä Vaaratapahtumailmoituksen.

Vaaratapahtumailmoitus

Verkkosivustoa koskeva palaute

"(Täytä tämä kohta, jotta voit jatkaa)" näyttää pakolliset kentät

Tietoturvasyistä palautteeseen ei tule laittaa henkilötunnusta eikä luottamuksellisia tietoja.
Tietosuojaseloste(Täytä tämä kohta, jotta voit jatkaa)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Osallisuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella meille on tärkeää, että koet tulleesi arvostetuksi ja ymmärretyksi, sekä löydät mahdollisuuden päättää ja vaikuttaa omissa sekä yhteisissä asioissa. Sinun osallisuutesi on tärkeää demokratian toteutumisen, asiakaslähtöisten palvelujen sekä yksilön hyvinvoinnin ja yhteisön sosiaalisen pääoman näkökulmista. Voit osallistua ja vaikuttaa monin eri tavoin.