Anna palautetta

Täältä löydät tietoa palautteen, reklamaation tai kehitysidean antamisesta.

Hyödynnämme palautteita toimintamme kehittämisessä

Palvelujemme kehittämiseksi toivomme sinun antavan palautetta hoidostasi

Toistaiseksi asiakaspalaute tulee antaa suoraan yksikköön, jossa asiointia palaute koskee. Voit antaa palautetta hoitoyksikössä suullisesti tai joissakin yksiköissämme olevien palautelaitteiden tai paperisten palautelomakkeiden avulla. Hoitoyksiköiden esimiehet käsittelevät yksikköönsä saapuvat palautteet. Hyvinvointialueella ei ole vielä yhteistä asiakaspalautejärjestelmää.

Varattua aikaa et voi perua palautelomakkeella.

Varattujen tutkimus- tai hoitoaikojen perumis- ja muutospyynnöt

Et voi perua tai siirtää hoito- tai tutkimusaikaa palautelomakkeella. Voit soittaa näissä asioissa sinua hoitavaan yksikköön.

Maksuihin ja laskutukseen liittyvät kysymykset

Laskutuksen yhteystiedot löydät saamastasi laskusta.

Asiakkaan ja potilaan oikeudet ja reklamaatiot

Sinä tai läheisesi voitte antaa palautetta jo hoidon aikana hoitoyksikössä. Palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Hoitoyksiköiden esimiehet käsittelevät yksikköönsä saapuvat palautteet. Omasta tai läheisesi vaaratilanteesta voit ilmoittaa täyttämällä vaaratapahtumailmoituksen.

Asiakkaan ja potilaan oikeudet

Potilaana sinulla on oikeus päästä hoitoon, hyvään hoitoon ja kohteluun, saada tietoa ymmärrettävällä tavalla, tietojesi salassapitoon, saada potilasasiavastaavan palvelut ja itsemääräämisoikeuteen.

Mikäli hoitoosi tai kohteluusi liittyy epäselvyyksiä, keskustele niistä ensin hoitavan henkilökunnan ja heidän esimiestensä kanssa.

Muistutuksen tai kantelun tekemiseen saat apua potilas- ja sosiaaliasiavastaavalta. Asiavastaava neuvoo potilaita, heidän omaisiaan ja sairaalan henkilökuntaa oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää asiakkaan ja potilaan oikeuksista
Huomauta hoidosta tai kohtelusta

Onko sinulla huomautettavaa palvelusta, hoidosta, tutkimuksesta tai kohtelusta, huomasitko esimerkiksi vaaratilanteen?
Voit tehdä huomautuksen täyttämällä Vaaratilanneilmoituksen.

Anna palaute suoraan sinne, missä asioit.

Vaaratapahtumailmoitus
Löytötavarat

Jätä arvoesineet kotiin. Emme vastaa arvoesineistä tai muusta omaisuudesta asioinnin aikana.

Voit tiedustella löytötavaroita siitä toimipisteestä, jossa olet asioinut.

Pohde.fi-verkkosivustoa koskeva palaute

Voit antaa palautetta esimerkiksi verkkosivustomme hakutoiminnosta, tekstien selkeydestä, sivurakenteesta tai puutteellisista tiedoista.

Anna palautetta verkkosivustosta
Kehittämisehdotuksesi avulla kehitämme palveluistamme parempia

Yhteiskehittämisalusta kerää alueen asukkaat, ammattilaiset ja yhteistyökumppanit yhteen. Toiminnan kautta voit jättää uusia kehittämisideoita ja saat tietoa kehitettävistä ratkaisuista. Voit myös ilmoittaa olemassa olevista hyvistä käytännöistä tai etsiä tukea kehittämistyöhön.

Lue lisää ja jätä kehittämisehdotus
Osallisuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella meille on tärkeää, että koet tulleesi arvostetuksi ja ymmärretyksi, sekä löydät mahdollisuuden päättää ja vaikuttaa omissa sekä yhteisissä asioissa. Sinun osallisuutesi on tärkeää demokratian toteutumisen, asiakaslähtöisten palvelujen sekä yksilön hyvinvoinnin ja yhteisön sosiaalisen pääoman näkökulmista. Voit osallistua ja vaikuttaa monin eri tavoin.