Uutiset

Pohdelaisen askelissa-podcast: Elintapojen muutoksella kohti hyvinvointia

Pohteen elintapaohjauksessa etsitään avaimia hyvään elämään. Elintapaohjauksen avulla voi parantaa hyvinvointiaan ja muuttaa esimerkiksi nukkumiseen, ruokaan tai liikkumiseen liittyviä tapoja. Jokaisen ohjattavan tilanne on yksilöllinen, joten valmiita vastauksia ei ole. Aina löytyy kuitenkin asioita, joihin on mahdollista vaikuttaa. Kukin asiakas määrittelee itse tavoitteensa ja elintapaohjaaja tukee häntä tavoitteiden saavuttamisessa.

Lue lisää
Puheenjohtajan nuija.
Yhdyspintalautakunta käsitteli suunnitelmia, joilla on vaikutusta alueen asukkaiden hyvinvointiin

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen yhdyspintalautakunta kokoontui 23.5. puheenjohtaja Sanna Laineen johdolla. Lautakunta päätti esittää aluehallitukselle ja edelleen aluevaltuustolle Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointisuunnitelman hyväksymistä ja hyväksyi Pohteen järjestöyhteistyön suunnitelman vuosille 2024 ja 2025.

Lue lisää
Kuva suun terveydenhuollon potilaan näkökulmasta, yläpuolella kaksi suun terveydenhuollon ammattilaista ja kirkas kohdevalo heidän välissään.
Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Lue lisää
Kuvituskuva.
Siikajoenkylän terveysaseman ja Yli-Iin sekä Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa

Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa 1.6.2024. Yli-Iin ja Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa 1.8.2024. Palvelut tuotetaan jatkossa muissa lähialueiden toimipisteissä, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina. Muutos on osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Lue lisää
Tummaihoinen laitoshuoltaja on vaihtamassa vuodeosaston sänkyyn petivaatteita.
Yhdenvertaisuutta ja kotoutumista edistävä Pohjois-Pohjanmaa -hankkeella kehitetään maahanmuuttaja-asiakkaille sujuvampia palveluja

Hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle Pohteelle toimiva rakenne ja vahvistaa Pohteen ja yhteistyökumppaneiden henkilöstön osaamista maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi sekä lisätä Pohjois-Pohjanmaan alueella maahanmuuttajien ja etnisten väestöryhmien parissa toimivien välistä verkostotyötä.

Lue lisää
Tuiran hyvinvointikeskuksen infopisteen aukioloajat muuttuvat 3.6. alkaen

Oulussa sijaitsevan Tuiran hyvinvointikeskuksen infopiste ottaa käyttöön uudet aukioloajat 3.6.2024 alkaen. Infopiste palvelee jatkossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10–14. Aikaisemmin asiakkaat ovat voineet asioida infopisteellä hyvinvointikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Myös infopisteeltä saataviin palveluihin tulee joitakin muutoksia.

Lue lisää