Lapsille ja perheille

Tälle sivulle kokosimme lasten ja perheiden palvelut. Tuemme perheitä kasvatuksessa ja vanhemmuudessa. Lapsiperheiden palveluohjaus auttaa sinua tarvittaessa palvelujen hakemisessa.

Lue lisää alta

Ajankohtaista

Tarvitsetko tukea lapsiperheen arkeen?
Pyydä apua täyttämällä Digitaalisen sote-keskuksen -verkkolomake.
Pyydä apua
Ohjausryhmät vanhemmille
Tukea lapsen kasvatukseen ja vanhemmuuteen
Tutustu ohjausryhmä-toimintaan
Perhehoito
Perhehoitoa tarjoavia perheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin eri-ikäisille lapsille.
Perhehoidon keskus
Helle rasittaa erityisesti ikäihmisiä, vauvoja ja raskaana olevia – vinkit hellepäiviin

Kuumiin kesäpäiviin ja pitkiin hellejaksoihin on hyvä varautua etukäteen. Kuumasta säästä voi aiheutua terveyshaittoja kenelle tahansa, jos vaikutuksilta ei suojaudu riittävästi. Erityisen herkkiä haitoille ovat kuitenkin ikäihmiset, pitkäaikaissairauksista kärsivät sekä vauvat ja pienet lapset. Myös raskaus sekä kuumissa olosuhteissa työskentely ja urheilu lisäävät alttiutta haitoille.

Lue lisää
Raskausajan päihdehäiriö vaatii tunnistamista ja ammattilaisten välistä yhteistyötä

Päihteitä ongelmallisesti käyttäviä odottajia, heidän puolisoitaan ja vauvaperheiden vanhempia kohdataan monenlaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, kuten terveyskeskuksen vastaanotolla, neuvolassa ja sosiaalipalveluissa. Kaikissa palveluissa tulee tunnistaa ongelmallinen päihteidenkäyttö ja ohjata asiakas tarpeellisten palvelujen piiriin, jotta monialainen verkostoyhteistyö voidaan käynnistää.

Lue lisää
Tavoitteena hyvinvoiva lapsi tai nuori Pohjois-Pohjanmaalla

Lapsibudjetoinnin pilotointi etenee oppilas- ja opiskelijahuollon palveluprosessin mallintamisen kautta, tunnistaen asiakkaiden palvelutarpeita ja keskeisimpiä yhteistyön yhdyspintoja hyvinvointialueen ja peruskuntien toimijoiden välillä. Tavoitteena on ottaa käyttöön ja levittää hyvin toimivia toimintatapoja ja luoda toimenpiteiden vaikuttavuuden seurannan ja arvioinnin menetelmiä yhdyspinnoille.

Lue lisää