Asiakasmaksut ja asiakaslaskut

Olemme koonneet tälle sivulle tietoa Pohteen asiakasmaksuista, laskutuksesta ja palvelusetelikäytännöistä.

Ajankohtaista Pohteen laskutuksesta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen laskut toimitetaan asiakkaille vaiheittain. Laskutuksen viivästyminen johtuu Pohjois-Pohjanmaan alueen asiakas- ja potilastietojärjestelmissä olevien asiakasrekisterien yhtenäistämisestä.

Laskun maksaminen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen laskut maksetaan aina oman pankin kautta. Voit tilata Pohteen e-laskun omaan verkkopankkiisi.

Ohjeet laskujen maksamiseen

Maksukatto

Julkisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on kalenterivuosittainen maksukatto. Maksukattoon tehdään indeksitarkistus joka toinen vuosi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksukatto

Maksun oikaisu

Jos lasku on virheellinen, ota yhteyttä siihen toimipisteeseen, jonka käyntiä tai palvelua lasku koskee. Jos virhe koskee tulosidonnaisen asiakasmaksun päätöstä, ota yhteydessä hyvinvointialueen asiakasmaksuyksikköön tai suoraan päätöksentekijään. Jos olet tyytymätön laskuun, voit tehdä oikaisuvaatimuksen laskussa olevien oikaisuvaatimusohjeiden mukaisesti.

Jos asiakkaan tuloissa tai menoissa on tapahtunut muutoksia, ilmoita muuttuneet tiedot asiakasmaksuyksikköön uutta asiakasmaksupäätöstä varten. Lisätietoja saat asiakasmaksuyksiköstä.

Asiakasmaksun määräytyminen

Asiakkailta ja potilailta perittävät maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja asiakasmaksuasetuksen mukaisesti. Lisätietoja asiakasmaksuista saat asiakasmaksuyksiköstä.

Asiakasmaksut palveluittain

Asiakasmaksun alentaminen

Jos asiakasmaksu vaarantaa sinun tai perheesi toimeentulon, maksu on mahdollista alentaa tai jättää kokonaan perimättä. Tämä koskee sosiaalihuollon maksuja ja terveydenhuollon tulosidonnaisia maksuja. Terveyskeskusmaksuja tai poliklinikkamaksuja ei voi alentaa tai jättää perimättä.  Asiakasmaksun alentamista koskeva ohje löytyy lomakkeet-sivulta.

Lomakkeet

Laskun eräpäivän siirto

Saat tarvittaessa laskullesi lisää maksuaikaa. Ota yhteyttä maksuaikajärjestelyyn eräpäivän siirtämiseksi tai maksusuunnitelman tekemiseksi ennen laskun eräpäivää.

Maksuaikajärjestelyn yhteystiedot

 

Laskujen maksuaikajärjestelyt (muut kuin OYSin laskut)

Puhelinaika ma – to kello  9 – 12

maksuaika (at) pohde.fi
Laskujen maksuaikajärjestelyt (OYSin laskut)

Puhelinaika ma-to kello  9-12

oys.maksuaika (at) pohde.fi

Palvelusetelillä järjestettävät palvelut

Palvelusetelipalveluihin tulevista muutoksista tiedotetaan hyvissä ajoin

Palvelusetelipalvelujen piirissä olevien asiakkaiden palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella eri palvelusetelipalvelujen piirissä olevien asiakkaiden palvelut jatkuvat nykyisin kunnissa tai kuntayhtymissä käytössä olevilla palvelusetelipalveluilla ja nykyisin palveluita tuottavien palveluntuottajien avulla. Asiakkaat tai heidän puolesta asioivat henkilöt pääsevät katsomaan palvelutietojansa PSOP-järjestelmistä samalla tavoin kuten aiemminkin.

Kevään 2023 aikana palvelusetelillä järjestettävät palvelut tullaan yhtenäistämään koko hyvinvointialueella. Palvelukohtaisia sääntökirjoja ja palveluseteleiden arvoja valmistellaan parhaillaan ja ne tullaan viemään päätöksentekoon alkuvuoden 2023 aikana.

Palvelusetelipalveluihin tulevista muutoksista tullaan tiedottamaan asiakkaille hyvissä ajoin ja asiakkaiden palveluiden jatkuvuus turvataan myös muutosvaiheessa.

Vuoden 2023 aikana tulee muutoksia myös käytettävään palvelusetelijärjestelmään (PSOP-Parasta palvelua) ja siitä muutoksesta tullaan tiedottamaan erikseen.

Lisätietoja saat tarvittaessa oman palvelualueen palveluyhteyshenkilöltä.

Asiakkaat tai heidän puolesta asioivat henkilöt pääsevät katsomaan palvelutietojansa PSOP-järjestelmistä (parastapalvelua.fi)

Lue lisää palvelusetelistä Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta (stm.fi)

Yhteystiedot

Asiakasmaksupäätökset ja palvelusetelit

Asiakaslaskut, maksukattoasiat, maksuaikajärjestelyt ja perintä

Talousneuvola

Jos oma taloustilanne tai raha-asioiden hoitaminen mietityttävät, talousneuvola auttaa ratkomaan tilannetta. Talous­neuvola on avoinna joka toinen torstai.