Aihealue: Muutokset toiminnassa

Kuva suun terveydenhuollon potilaan näkökulmasta, yläpuolella kaksi suun terveydenhuollon ammattilaista ja kirkas kohdevalo heidän välissään.
Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Lue lisää
Kuvituskuva.
Siikajoenkylän terveysaseman ja Yli-Iin sekä Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa

Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa 1.6.2024. Yli-Iin ja Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa 1.8.2024. Palvelut tuotetaan jatkossa muissa lähialueiden toimipisteissä, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina. Muutos on osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Lue lisää
Tuiran hyvinvointikeskuksen infopisteen aukioloajat muuttuvat 3.6. alkaen

Oulussa sijaitsevan Tuiran hyvinvointikeskuksen infopiste ottaa käyttöön uudet aukioloajat 3.6.2024 alkaen. Infopiste palvelee jatkossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10–14. Aikaisemmin asiakkaat ovat voineet asioida infopisteellä hyvinvointikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti. Myös infopisteeltä saataviin palveluihin tulee joitakin muutoksia.

Lue lisää
Pohdelaisen askelissa-podcast: Pohde tarjoaa elintapaohjausta etäyhteydellä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tarjoaa työikäisille maksutonta elintapaohjausta. Ohjauksessa annetaan tukea muun muassa ravitsemukseen, liikkumiseen ja hyvään uneen. Elintapaohjaus on suunnattu etenkin heille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin.

Lue lisää
Kuvituskuva.
Hallituksen kehysriihen linjauksilla toteutuessaan vaikutus Raahen ja Oulaskankaan sairaaloiden toimintaan

Hallitus teki 16.4.2024 kehysriihessään linjauksia sairaalaverkkouudistuksesta. Linjaukset koskevat perusterveydenhuollon päivystyksiä ja tiettyjen sairaaloiden erikoissairaanhoitoa sekä niissä toimivia yhteispäivystyksiä. Pohjois-Pohjanmaalla linjaukset koskisivat Raahen sairaalaa sekä Oulaskankaan sairaalaa Oulaisissa, mikäli kehysriihen linjaukset konkretisoituvat hyvinvointialueita sitovaksi lainsäädännöksi.

Lue lisää
Pohdelaisen askelissa -podcast: Kuntoutusyksiköissä tuetaan turvallista kotiutumista

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella muutetaan vuodeosastoja kuntoutusyksiköiksi. Tavoitteena on tukea asiakkaiden turvallista kotiutumista, johon kuntoutusyksikkö antaa paremmat valmiudet kuin vuodeosasto. Kun asiakkaiden kuntoutuminen tehostuu, vuodeosastopaikkoja voidaan varata nimenomaan heille, joille itsenäinen asuminen omassa kodissa ei ole mahdollista.

Lue lisää