Uutiskategoria: Uutiset

Pohdelaisen askelissa: Pohde tarjoaa elintapaohjausta etäyhteydellä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tarjoaa työikäisille maksutonta elintapaohjausta. Ohjauksessa annetaan tukea muun muassa ravitsemukseen, liikkumiseen ja hyvään uneen. Elintapaohjaus on suunnattu etenkin heille, joilla on riski sairastua esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksiin tai sydän- ja verisuonitauteihin.

Lue lisää
Hallituksen kehysriihen linjauksilla toteutuessaan vaikutus Raahen ja Oulaskankaan sairaaloiden toimintaan

Hallitus teki 16.4.2024 kehysriihessään linjauksia sairaalaverkkouudistuksesta. Linjaukset koskevat perusterveydenhuollon päivystyksiä ja tiettyjen sairaaloiden erikoissairaanhoitoa sekä niissä toimivia yhteispäivystyksiä. Pohjois-Pohjanmaalla linjaukset koskisivat Raahen sairaalaa sekä Oulaskankaan sairaalaa Oulaisissa, mikäli kehysriihen linjaukset konkretisoituvat hyvinvointialueita sitovaksi lainsäädännöksi.

Lue lisää
Pohdelaisen askelissa -podcast: Kuntoutusyksiköissä tuetaan turvallista kotiutumista

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella muutetaan vuodeosastoja kuntoutusyksiköiksi. Tavoitteena on tukea asiakkaiden turvallista kotiutumista, johon kuntoutusyksikkö antaa paremmat valmiudet kuin vuodeosasto. Kun asiakkaiden kuntoutuminen tehostuu, vuodeosastopaikkoja voidaan varata nimenomaan heille, joille itsenäinen asuminen omassa kodissa ei ole mahdollista.

Lue lisää