Perhehoidon keskus
Tältä sivulta löytyy tietoa perhehoitajille ja perhehoitajuudesta kiinnostuneille perheille.
Lue lisää altaOletko harkinnut perhehoitajaksi hakeutumista?
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue valmentaa jatkuvasti perhehoitajia eri-ikäisille lapsille, ikäihmisille, vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Perhehoitajana toimivat perheet ovat tavallisia perheitä, joilla on mahdollisuus oman vakaan elämäntilanteensa johdosta olla avuksi tuen tarpeessa oleville henkilöille.
Perhehoitajana voi toimia ennakkovalmennuksen käynyt ja hyväksynnän saanut henkilö.
Infotilaisuudet
Perhehoidon keskus järjestää infotilaisuuden keskiviikkona 18.9.2024 klo 16–17 etäyhteydellä. Tule kuulemaan perhehoidosta. Tilaisuudessa kerromme perhehoidon eri muodoista ja perhehoitajien ennakkovalmennuksesta lapsille, ikäihmisille ja vammaisille. Mukana perhehoitajia kertomassa arjestaan. Pääset tilaisuuteen liittymällä tästä linkistä
Seuraava lastensuojelun ennakkovalmennus
Perhehoidon keskus aloittaa aloitetaan seuraava lastensuojelun perhehoidon ennakkovalmennus loppuvuonna 2024. Voit olla yhteydessä Perhehoidon keskukseen mikäli olet kiinnostunut valmennuksesta.
- Lastensuojelun perhehoidon ennakkovalmennukset käynnistyvät myös Kuusamossa ja Ylivieskassa loppuvuonna 2024. Hae mukaan!
Mikäli kiinnostuit tehtävästä tai sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Perhehoidon keskuksen sosiaalityöntekijöihin puh. 044 703 4869 tai puh. 040 318 5000 tai puh. 040 318 5637 tai sähköpostiosoitteeseen perhehoidonkeskus (at) pohde.fi.
- Hakemus lastensuojelun perhehoidon valmennukseen (Word)
- Kuuntele podcast lastensuojelun perhehoidosta
Vammaisten perhehoidon ennakkovalmennus
Syksyllä alkavassa vammaisten perhehoidon valmennuksessa on tilaa. Voit olla yhteydessä Perhehoidon keskukseen, jos olet kiinnostunut valmennukseen osallistumisesta. Yhteydenotot sähköpostitse ikiskevaperhehoito@pohde.fi tai puhelimella 040 318 8141.
Lisätietoja ennakkovalmennuksista
Perheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin eri-ikäisille lapsille, joiden asuminen omassa kodissa on käynyt mahdottomaksi. Lapset voivat olla myös erityishoitoa vaativia lapsia ja nuoria.
Perhehoitaja hoitaa asiakasta omassa kodissaan tai asiakkaan kotona. Perhehoitaja voi itse määritellä haluamaansa asiakasmäärää, joten voit toimia perhehoitajana joko kokoaikaisena tai esimerkiksi muun työn ohella.
Perhehoidon keskuksesta tukea perhehoitajille
Perhehoidon keskuksessa työskentelee vastuuyksikköpäällikkö, sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia sekä palvelusihteereitä. Jokaiselle perhehoitajalle nimetään oma vastuutyöntekijä, jota perhehoitajalla on oikeus tavata riittävästi. Lisäksi jokaisella sijoitetulla lapsella ja asiakkaalla on oma nimetty lapsen tai asiakkaan asioista vastaava sosiaalityöntekijä tai ohjaaja. Vastuutyöntekijä arvioi ja järjestää yhdessä perhehoitajan ja asiakkaan työntekijän kanssa tukitoimia perhehoitajalle. Vastuutyöntekijän tehtävänä on tukea perhehoitajana kasvua ja kehittymistä sekä tarjota perhehoitajille riittävästi tukea ja koordinoida tuen kokonaisuutta.
Sijoituksen alussa perhehoitajalle järjestetään alkuohjausta, jonka aikana suunnitellaan heidän tarvitsemaansa jatkotukea. Perhehoitajalla on jatkossakin oikeus säännöllisiin tapaamisiin vastuutyöntekijän kanssa, perhehoitajien työnohjaukseen, mentorointiin, lapsiperheiden kotipalveluun, tilapäishoitoon sekä vapaaoikeuden käyttöön. Perhehoitajille maksetaan lapsen tai asiakkaan hoidosta hoitopalkkio ja kulukorvaus.
Perhehoitajalla on oma vastuutyöntekijä
Vastuutyöntekijä on ohjaaja tai sosiaalityöntekijä, joka toimii yhteistyössä perhehoitajan, asiakkaan tai lapsen sosiaalityöntekijän ja muiden verkoston jäsenten kanssa. Vastuutyöntekijän tehtävänä on tukea perhehoitajan kasvua eri tilanteissa. Hän myös järjestää tukitoimia hoito- ja kasvatustyöhön sosiaalityöntekijän ja muun verkoston kanssa.
Perhehoidon keskuksen työntekijät, perhehoitaja ja asiakkaan vastuutyöntekijä tapaavat säännöllisesti yhteisestä sovitun suunnitelman mukaisesti päivittäen perhehoidon tuen suunnitelmaa.
Yhteystiedot
Voit kysyä perhehoidon ennakkovalmennuksista ja perhehoitajuudesta lisätietoa sosiaalityöntekijöiltä ja palveluohjaajilta.