Lastensuojelun perhehoitajien ennakkovalmennukset

Valmennamme jatkuvasti perhehoitajia eri-ikäisille lapsille, vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille.

Lue lisää alta
Perhehoitajana toimivat perheet ovat tavallisia perheitä, joilla on mahdollisuus oman vakaan elämäntilanteensa johdosta olla avuksi tuen tarpeessa oleville henkilöille

Lapsen sijoitus voi olla pitkäaikainen tai lyhytaikainen. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi on hyvinvointialueen huostassa. Lyhytaikainen sijoitus voi olla kriisiluonteinen tukitoimi, jolloin lapsi on sovitun ajan perhesijoituksessa.

Perheet voivat toimia myös päivystävänä sijaisperheenä, jolloin lapsen sijoitus voi tapahtua akuutisti. Lapsen läheisverkostosta kartoitetaan läheisten mahdollisuus olla tukena lapsella tai toimia sijoituspaikkana.

Perhehoitajaksi hakeutuminen

Lastensuojelun perhehoitajien ennakkovalmennukset

Perhehoitajia tarvitaan lapsille, joiden asuminen omassa kodissa on käynyt mahdottomaksi. Perheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin eri-ikäisille lapsille. Lapset voivat olla myös erityishoitoa vaativia lapsia ja nuoria.

Lapsen sijoitus voi olla pitkäaikainen tai lyhytaikainen. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi on hyvinvointialueen huostassa. Lyhytaikainen sijoitus voi olla kriisiluonteinen tukitoimi, jolloin lapsi on sovitun ajan perhesijoituksessa. Perheet voivat toimia myös päivystävänä sijaisperheenä, jolloin lapsen sijoitus voi tapahtua akuutisti. Lapsen läheisverkostosta kartoitetaan läheisten mahdollisuus olla tukena lapsella tai toimia sijoituspaikkana.

Ennen valmennukseen tuloa perheet haastatellaan. Kaikki perhehoitajaksi ryhtyvät käyvät ryhmämuotoisen PRIDE-ennakkovalmennuksen, jonka kesto on noin puoli vuotta. Prosessin aikana perheellä on mahdollisuus pohtia yhdessä mahdollisuuksiaan toimia perhehoitajana ja valmennuksen päätteeksi tehdään yhteinen päätös jatkosta. Ryhmätapaamisia on yhdeksän ja ne pidetään iltaisin. Valmennuksen yhteydessä perheiltä pyydetään rikosrekisteriote, terveystodistus sekä kotikunnan lausunto.

Perhehoitajien tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kyky sitoutua, halu hoitaa ja kasvattaa sekä olla vastuussa heille sijoitetusta lapsesta. Perhehoitajalta odotetaan myös valmiutta tehdä yhteistyötä lapsen biologisten vanhempien ja läheisten sekä lapsen asioissa mukana olevien viranomaisten kanssa.

Valmennuksessa käydään läpi perhehoitajan tehtävään kuuluvat valmiudet vastata heille lapsen tarpeisiin. Perheille annetaan laajasti tietoa lastensuojelulaista sekä lasten erityistarpeista.

Lisätiedot

Mikäli olet kiinnostunut lastensuojelun perhehoitajuudesta, täytä esitietolomake ja ota yhteyttä Perhehoidon keskukseen. Se ei sido sinua vielä mihinkään. Otamme yhteyttä sinuun ja kerromme lisää perhehoidosta sekä vastaamme kysymyksiisi. Voit tietenkin myös soittaa meille.

Perhehoidon keskus
Vastuuyksikköpäällikkö 044 703 6253
Käyntiosoite
Elektroniikkatie 6, 3.kerros 90590 Oulu
Perhehoidon keskus, lastensuojelun asiat
perhehoidonkeskus@pohde.fi
Perhehoidon keskus, Ikäihmisten ja vammaisten perhehoidon asiat
ikiskevaperhehoito@pohde.fi
Perhehoidon keskuksen valmennukset

Voit kysyä perhehoidon ennakkovalmennuksista ja perhehoitajuudesta lisätietoa sosiaalityöntekijöiltä ja palveluohjaajilta.

Sosiaalityöntekijä (lapsiperheet) 040 318 5000
Sosiaalityöntekijä (lapsiperheet) 044 703 4869
Sosiaalityöntekijä (lapsiperheet) 044 703 6222
Sosiaalityöntekijä (lapsiperheet) 040 318 5637
Sosiaalityöntekijä (lapsiperheet) 040 318 5127
Perhehoidon ohjaaja (ikäihmiset ja vammaiset) 040 318 8141
Perhehoidon ohjaaja (ikäihmiset ja vammaiset) 040 652 6759