Henkilökohtaisen avun keskus

Tältä sivulta löytyy tietoa vammaisille henkilöille ja heidän avustajilleen.

Lue lisää alta
Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen avustaja auttaa henkilöä, jonka vaikeavammaisuus perustuu pitkäaikaiseen tai etenevään vammaan tai sairauteen. Apua voidaan antaa kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Henkilökohtaisen avun järjestämistavoista vammainen henkilö päättää yhteistyössä työntekijän kanssa. Palvelusuunnitelmassa määritellään yksilöllinen avun tarve.

Valtakirjat, työsopimukset ja palkkamateriaalit toimitetaan henkilökohtaisen avun keskukseen

Toimita henkilökohtaisen avun työnantajamallin asiakkaan valtakirja hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun keskukseen.

Henkilökohtaisen avun keskuksessa on käytössä Oima-järjestelmä palkanmaksuun. Työntekijä toimittaa Oima-järjestelmän kautta palkkamateriaalin kuten työntekijän tuntilistat Henkilökohtaisen avun keskukseen.

Henkilökohtaisen avun valtakirja

Oima-palvelun käyttöönotto

Työsopimukset

Henkilökohtaisen avun palkat yhdenmukaistetaan hyvinvointialueelle siirryttäessä. Palkat hyväksytään hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunnassa.

Työsopimukset jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Työnantaja voi tehdä uuden työsopimukset 1.1.2023 alkaen, jos haluaa palkan päivittyvän hyvinvointialueen palkan mukaisiksi.

Työsopimuspohja
Palkanmaksu

Hyvinvointialueella henkilökohtaisen avun työnantajamallin palkkojen maksu tapahtuu Oima- palvelun kautta. Yhtenäinen maksatus Oiman kautta tehdään tammikuun 2023 palkoista alkaen. 15. päivän maksupäivälle palkkamateriaali tulee olla toimitettuna kuukauden 1. päivään mennessä ja viimeisen päivän maksupäivälle kuukauden 15. päivään mennessä.

Henkilökohtaisten avustajien palkat (PDF)
Tuntilistat

Henkilökohtaisena avustajana tallenna tuntilistat jatkossa itse Oimaan. Jos et ole ennen käyttänyt järjestelmää, niin sinulle järjestetään koulutus Oiman toimesta. Tutustu Oima-palvelun käyttöön ottoon ennen koulutusta.

Monetra vastaa palkan maksuun liittyviin kysymyksiin ja opastaa Oiman käytössä.

Henkilökohtaisen avun keskus antaa ohjausta ja neuvontaa Oiman käyttöön. Henkilökohtaisena avustajana sinun on helppoa kirjata työtuntisi Oima-palveluun ilman paperisten tuntilistojen täyttämistä ja postittamista. Voit toimittaa tuntilistan myös henkilökohtaisen avun keskukseen.

 

Henkilökohtaisen avustajan työtuntilista
Henkilökohtaisen avun neuvontapalvelu
  • Ohjaa ja neuvoo työsuhteeseen liittyvissä asioissa työnantajia ja avustajia.
  • Tukee rekrytointiprosessia sijaisjärjestelyissä.
  • Hakee ja esihaastattelee avustajia vammaisille henkilöille, jotka toimivat itse työnantajina.

Work Pilots-sovellus

Work Pilots-sovellus on henkilökohtaisen avun työnantajien ja avustajien mobiili kohtaamispaikka. Siellä asiakkaat eli työnantajat voivat tehdä työpaikkailmoituksia ja työntekijät omia profiileja.

Avustajaksi hakeutuva työnhakija, toimi näin: hae paikkaa täyttämällä työhakemus kuntarekryssä: Henkilökohtainen avustaja, Pohde – Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue – Kuntarekry

Me otamme yhteyttä sinuun ja järjestämme tapaamiset esihaastattelua varten. Sen jälkeen saat tunnukset Work Pilots -sovellukseen.

Avustajien sijaispalvelut (Workpilots.fi)

Yhteystiedot

Ohjaus ja neuvonta
Henkilökohtaisen avun keskus

Avoinna arkisin kello 8-16

henkilokohtainenapu@pohde.fi

Elektroniikkatie 3 3. kerros
90590 Oulu

PL 27
90029 Pohde

Henkilökohtaisten avustajien palkka-asiat

Avoinna ma-pe klo 8-16

avustajapalkat.pohde@monetra.fi