Kehitysvammaisten tilapäishoito

Palvelun sisältö

Kehitysvammaisten tilapäishoito tarkoittaa palvelua, jota järjestetään vammaisen henkilön läheisten hoitovastuun helpottamiseksi, jaksamiseksi ja jaksamisen tukemiseksi.

Tarkoituksena on turvata vammaisen henkilön huolenpito silloin, kun hänestä yleensä huolenpitovastuussa olevat läheiset eivät voi hänestä huolehtia. Lyhytaikaista huolenpitoa voivat saada sekä lapset että aikuiset, jos sitä vammansa vuoksi välttämättä tarvitsevat.

Lyhytaikaisen huolenpidon tarkoituksena on myös tukea läheisten jaksamista. Samalla se antaa vammaiselle henkilölle mahdollisuuden itsenäistyä ja tehdä niitä asioita, joista hän itse nauttii.

Toimi näin

Ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Koskitupa
Osoite
Tulolantie 13,
84100 Ylivieska
Avoinna kaikkina viikonpäivinä. Hoitajat tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Koskitupa on palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille tarjoava yksikkö Ylivieskassa. Tässä yksikössä on neljätoista (14) paikkaa ja yksi tilapäispaikka. Koskituvassa henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Palvelunumerot
Koskitupa, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
040 635 5351
Avoinna kaikkina viikonpäivinä. Hoitajat tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Koskitupa on kehitysvammaisille henkilöille palveluasumista tarjoava yksikkö Ylivieskassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lyhytaikaista huolenpitoa tai hoitoa (tai tilapäishoitoa) voidaan järjestää erityishuoltona kehitysvammalain perusteella tai vammaispalvelulain muuna lain tarkoituksen toteuttamiseksi tarpeellisena palveluna. Myös sosiaalihuoltolain perusteella on mahdollista järjestää lyhytaikaista huolenpitoa.