Lastenpsykiatrian päivystys

Palvelun sisältö

Lastenpsykiatrian palveluja saatetaan tarvita, kun lapsi on vakavasti masentunut, itsetuhoinen, väkivaltainen, vaikeassa kriisitilanteessa tai psykoottinen.

Alle 13-vuotias lapsi tulee saattaa viipymättä päivystykseen, jos lapsella on äkillisiä vakavia mielenterveyden oireita tai itsetuhoista tai tuhoavaa käyttäytymistä.

Lastenpsykiatrian palveluja ovat tutkimus, hoito ja kuntoutus. Hoitoon osallistuvat lapsen lisäksi aina vanhemmat ja muut läheiset. Palvelut on tarkoitettu 0–13-vuotiaille lapsille.

Toimi näin

Lapsen huoltaja tai muu saattaja: arkipäivisin ota yhteys ensisijaisesti kuntasi terveyskeskukseen kiireellistä hoitoa varten. Virka-ajan ulkopuolella soita päivystysapuun, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa soita aina hätänumeroon 112.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa terveyskeskuksen ollessa suljettuna soita Päivystysapuun 116 117.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Muhoksen terveyskeskus
Osoite
Puhakantie 16,
91500 Muhos

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 29.3.2024

pitkäperjantai

Suljettu 1.4.2024

2. pääsiäispäivä

Saat terveyskeskuksesta terveyspalveluja ja sosiaalipalveluja. Terveyskeskuksessa toimii muun muassa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotto.

Palvelunumerot
Muhoksen terveyskeskus, puhelinnumero
Ajanvaraus Muhoksen terveyskeskukseen
08 669 2850
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Tästä numerosta saat neuvontaa ja voit varata ajan Muhoksen terveyskeskukseen.

Palvelunumerot
Päivystysapu 116117
Palvelunumero
116 117
Varanumero
050 564 3226
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Päivystysapu 116117 on palvelu, josta saat neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveyskeskuksesi on kiinni. Päivystysapu on aina avoinna. Soita tai keskustele Päivystysavun chatissa ennen kuin lähdet päivystykseen. Päivystysavussa sinulle vastaa terveydenhuollon ammattilainen. Hän ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antaa sinulle ohjeita itsehoitoon.
Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa soita aina hätänumeroon 112.
Hätätilanteita ovat esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen kouristelu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, tulipalo tai kolari.

Voit asioida myös chatissa
Voit soittamisen sijaan kysyä neuvoa Päivystysavun chat-keskustelusta. Chatissa asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Chattiin pääset linkistä:
etapalvelut.fi

Päivystysavun tekstipalvelu henkilöille, joilla on kuulovamma tai puhevamma
Päivystysavun tekstipalvelu on tarkoitettu ainoastaan henkilöille, joilla on kuulovamma tai puhevamma tai jotka ovat viittomakielisiä. Tekstipalvelun koko Suomeen tuottaa HUS-yhtymä. Tekstipalveluun pääsee linkistä:
116117.fi

Jos yhteydenotto ei onnistu
Voit mennä päivystykseen ilman yhteydenottoa Päivystysapuun, jos tilanne on vakava ja et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa. Voit mennä päivystykseen myös silloin, jos sinulla ei ole mahdollisuutta soittaa tai keskustella chatissa. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Päivysapuun.

Miten toimin, jos puhelu ohjautuu väärin?
Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelta soitetut puhelut voivat joissain tilanteissa ohjautua toisen alueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla varanumeroon 050 564 3226. Varanumeroon soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon hakeudutaan sosiaali- ja terveyskeskuksen tai yhteispäivystyksen kautta. Päivystyspalvelut voivat toimia eri paikoissa arkisin ja viikonloppuisin.