Mielenterveyspalvelut lapsille ja nuorille

Palvelun sisältö

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Annamme asiakkaillemme psyykkistä ja sosiaalista tukea sekä neuvontaa. Saat apua tai hoitoa esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai koulukuraattorin vastaanotolla, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolla tai Mielenterveystalon omahoito-ohjelmien avulla.

Toimi näin

Numero 1.

Uudet asiakkaat

Jos olet uusi asiakas, ota ensin yhteyttä neuvolaan, koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon tai omaan terveyskeskukseen. Valitse asuinpaikkasi, niin näet, mihin voit ottaa yhteyttä.

Numero 2.

Tutkimukset ja hoito

Terveydenhuollon ammattilainen arvioi, tarvitseeko lapsi tai nuori mielenterveyspalvelujen tutkimuksia tai hoitoa. Ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai terveyskeskukseen.

 

Numero 3

Jos tarvitset kiireellistä apua

Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Omahoito-ohjelmat

Mielenterveystalo.fi:n omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Muhoksen mielenterveyspalvelut
Osoite
Puhakantie 16,
91500 MUHOS

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Muhoksen mielenterveyspalvelut sijaitsevat Muhoksen terveyskeskuksen yhteydessä.

Palvelunumerot
Psykologin palvelunumero
Psykologien palvelunumero. Ajanvarausasiat, neuvonta ja ohjaus.
044 497 0210
Puhelinaika
Ti

8.30-10

Ke

12.30-14

To

12.30-14

Psykologien päävastuualue on lapset ja nuoret. Psykologi tukee lasten ja nuorten kehitystä, oppimista ja psyykkistä hyvinvointia esimerkiksi kahdenkeskisten keskustelujen, vanhempien ohjauskäyntien sekä ryhmätoiminnan avulla. Psykologin työnkuvaan kuuluvat psykologiset tutkimukset, joiden tarkoituksena on arvioida lapsen tai nuoren oppimiseen, tunne-elämään ja/tai sosiaalisiin suhteisiin liittyviä haasteita. Psykologi arvioi myös lapsen tai nuoren hoidon ja kuntoutuksen tarvetta. Psykologi tekee tiivistä yhteistyötä koulujen sekä muiden lasten ja perheiden kanssa työskentelevien tahojen kanssa. Psykologiin voi ottaa yhteyttä myös lasten kasvatukseen liittyvissä asioissa sekä perheen ristiriita- ja ongelmatilanteissa, kriiseissä ja menetyksissä. Näissä tilanteissa psykologi työskentelee usein yhteistyössä perheterapeutin kanssa.

Digitaaliset palvelut

Enjaksa.fi – pohjoispohjalaisten perheiden huoliin

Palvelun tuottaa: Pohteen yhteistyökumppani Zoturi Oy

Kartoita huolesi ja katso videoita, jotka auttavat vanhempia lapsiperheiden huolissa.

Digitaaliset palvelut

Normaali.fi – pohjoispohjalaisten nuorten huoliin

Palvelun tuottaa: Pohteen yhteistyökumppani Zoturi Oy

Kartoita huolet ja katso auttavia videoita nuorten elämän huoliin. Videoita aiheista mielenterveys, keho, tunteet, päihteet ja ihmissuhteet.