Nuorisopsykiatrian päivystys

Palvelun sisältö

Nuorisopsykiatria tarjoaa hoitoa 13-17-vuotiaille potilaille, joilla on vakavia psyykkisiä ongelmia. Nuoren toimintakyky on myös usein heikentynyt. Yleisiä psyykkisiä ongelmia ovat masennus, itsetuhoisuus, ahdistuneisuus, syömishäiriö, todellisuudentajun heikentyminen sekä vakavat neuropsykiatriset pulmat ja psyykkiset traumat.

Toimi näin

Nuoren huoltaja tai muu saattaja: arkipäivisin virka-aikana ota yhteys ensisijaisesti kuntasi terveyskeskukseen kiireellistä hoitoa varten. Virka-ajan ulkopuolella soita päivystysapuun, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa soita aina hätänumeroon 112.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa terveyskeskuksen ollessa suljettuna soita Päivystysapuun 116 117.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Oulaisten terveyskeskus
Osoite
Reservikomppaniankatu 7-9,
86300 Oulainen
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Saat terveyskeskuksesta terveyspalveluja ja sosiaalipalveluja. Terveyskeskuksessa toimii muun muassa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotto.

Palvelupaikka
Oulaskankaan psykiatrinen yksikkö, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto
Osoite
Oulaistenkatu 5, 1. kerros,
86300 Oulainen
Oulaskankaan sairaala, ovi B1
Postiosoite
PL 100, 86301 OULAINEN
Arkipäivisin
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä on päivystävä psykiatrinen sairaanhoitaja. Tarpeen mukaan voidaan sopia päivystyskäynnin yhteydessä muutamia ajanvarauskäyntejä esim. kannatteluna ennen avohoidon järjestymistä.

Palvelupaikka
Oulaskankaan psykiatrinen yksikkö, päivystävän psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto
Osoite
Oulaistenkatu 5, 1. krs,
86300 Oulainen
Oulaskankaan sairaala, ovi B1 klo 8-22 ja ovi B2 klo 22-8
Postiosoite
PL 100, 86301 OULAINEN
Aina avoinna ns. virka-ajan ulkopuolella. Arkipäivisin klo 8-16 perusterveydehuollon päivystys on terveyskeskuksissa.

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, johon ohjataan päivystyksen potilaita, joilla on mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa.

Palvelupaikka
Oulaskankaan yhteispäivystys

Oulaistenkatu 5, 86301 OULAINEN

Palvelunumerot
Oulaisten terveyskeskus, kiireellinen ajanvaraus, puhelinnumero
Ajanvaraus kiireelliseen hoitoon
08 479 3401
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Tästä numerosta voit varata ajan kiireelliseen hoitoon Oulaisten terveyskeskukseen. Soita, jos tarvitset hoitoa jo saman päivän aikana.

Palvelunumerot
Oulaisten terveyskeskus, kiireetön ajanvaraus, puhelinnumero
Ajanvaraus kiireettömään hoitoon
08 479 3400
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-15

Tästä numerosta saat neuvontaa ja voit varata ajan kiireettömään hoitoon Oulaisten terveyskeskukseen. Saat myös neuvontaa. Numerosta soitetaan takaisin saman päivän aikana.

Palvelunumerot
Oulaskankaan psykiatrinen yksikkö, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, puhelinnumero
Oulaskankaan yhteispäivystyksen puhelinnumero arkisin klo 8-16
08 429 7801
Tekstiviestit OAS psykiatrian osastolle. Laita viestiin kuka olet ja kenelle aika oli tai jos et muista nimeä, laita viestiin "päivystyksen hoitaja".
040 577 1254
Arkisin voit perua ajanvarauksen yhteispäivystyksen numeroon. Kaikkina aikoina voit jättää tekstiviestin psykiatrian osaston numeroon.

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Poikkeusaukioloajat
23.12.23 - 01.01.24 Oulaskankaan psykiatrinen osasto on suljettu.

Suljettu

Oulaskankaan yhteispäivystyksessä työskentelee päivystävä psykiatrinen sairaanhoitaja. Tarpeen mukaan sinulle sovitaan jatkoon ajanvarauskäynti esim. sille aikaa, kun avohoito saadaan järjestettyä. Puhelinnumeroon voit ilmoittaa, jos perut aiemmin sovitun ajanvarauksen.

Palvelunumerot
Oulaskankaan yhteispäivystys, puhelinnumero
Päivystysapu
116 117
Potilastiedustelut
08 315 7801

Ennen kuin lähdet päivystykseen, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Puhelu on maksuton. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, voit tulla paikalla soittamatta. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita aina 112.

Palvelunumerot
Päivystysapu 116117
Palvelunumero
116 117
Varanumero
050 564 3226
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Päivystysapu 116117 on palvelu, josta saat neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveyskeskuksesi on kiinni. Päivystysapu on aina avoinna. Soita tai keskustele Päivystysavun chatissa ennen kuin lähdet päivystykseen. Päivystysavussa sinulle vastaa terveydenhuollon ammattilainen. Hän ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antaa sinulle ohjeita itsehoitoon.
Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa soita aina hätänumeroon 112.
Hätätilanteita ovat esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen kouristelu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, tulipalo tai kolari.

Voit asioida myös chatissa
Voit soittamisen sijaan kysyä neuvoa Päivystysavun chat-keskustelusta. Chatissa asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Chattiin pääset linkistä:
etapalvelut.fi

Päivystysavun tekstipalvelu henkilöille, joilla on kuulovamma tai puhevamma
Päivystysavun tekstipalvelu on tarkoitettu ainoastaan henkilöille, joilla on kuulovamma tai puhevamma tai jotka ovat viittomakielisiä. Tekstipalvelun koko Suomeen tuottaa HUS-yhtymä. Tekstipalveluun pääsee linkistä:
116117.fi

Jos yhteydenotto ei onnistu
Voit mennä päivystykseen ilman yhteydenottoa Päivystysapuun, jos tilanne on vakava ja et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa. Voit mennä päivystykseen myös silloin, jos sinulla ei ole mahdollisuutta soittaa tai keskustella chatissa. Jos olet saanut lähetteen päivystykseen, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Päivysapuun.

Miten toimin, jos puhelu ohjautuu väärin?
Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelta soitetut puhelut voivat joissain tilanteissa ohjautua toisen alueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla varanumeroon 050 564 3226. Varanumeroon soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuori tulee saattaa viipymättä päivystykseen, jos hänellä on äkillisiä vakavia mielenterveyden oireita tai itsetuhoista tai tuhoavaa käyttäytymistä.

Hoitoon hakeudutaan sosiaali- ja terveyskeskuksen tai yhteispäivystyksen kautta. Päivystyspalvelut nuorille voivat toimia eri paikoissa arkisin ja viikonloppuisin.