Päihdepalvelujen neuvonta
Palvelun sisältö
Ota yhteyttä, jos haluat kysyä neuvoa tai tarvitset apua riippuvuuksien hoitoon. Kerromme palveluistamme, miten voit hakeutua asiakkaaksi ja mitä palvelujen saaminen sinulta edellyttää. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.
On tärkeää, että päihteiden käytön tai muun riippuvuuden aiheuttamat haitat havaitaan varhaisessa vaiheessa, niistä keskustellaan ja ongelmakäyttö tunnistetaan. Kerromme, miten saat apua tilanteeseesi.
Toimi näin
Ota yhteyttä
Voit ottaa yhteyttä ilman lähetettä. Katso yhteystiedot paikkakuntasi kohdalta. Jos paikkakunnallasi toimii Digitaalinen sote-keskus, voit keskustella myös chatissa ilman ajanvarausta.
Jos tarvitset kiireellistä apua
Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.
Huoli alaikäisen päihteiden käytöstä
Jos olet huolissasi alaikäisen päihteidenkäytöstä, tee lastensuojeluilmoitus. Tee lastensuojeluilmoitus myös täysi-ikäisen huolestuttavasta päihteidenkäytöstä, silloin kun perheessä on alaikäisiä lapsia.
8-16
8-16
8-16
8-16
8-16
Sosiaalipalveluista saat ohjausta, tukea ja neuvontaa:
– lapsiperheiden palveluista
– aikuisten sosiaali- ja päihdepalveluista
– lastensuojelusta
– vammaispalveluista
loppiainen
Tavoitat meidät parhaiten lähettämällä tekstiviestin tai jättämällä soittopyynnön. Huomaathan kuitenkin, että emme aina pysty vastaamaan puhelimeen heti, emmekä tee päivystysluonteista työtä.
Terapianavigaattori
Terapianavigaattori on verkkokysely, joka kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Palvelu ei vaadi tunnistautumista ja voit täyttää kyselyn nimettömästi. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Mielenterveyspalvelujen ammattilainen näkee sillä tuloksesi ja se auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.