Sosiaali- ja kriisipäivystys
Palvelun sisältö
Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, jos haluat tehdä kiireellisen lastensuojeluilmoituksen tai jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, perhekriiseihin tai perheväkivaltaan liittyen.
Voit tehdä myös kiireellisen huoli-ilmoituksen aikuisesta, esimerkiksi vanhuksesta, jonka omaishoitaja on sairastunut. Kiireellinen asia voi liittyä myös esimerkiksi asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin.
Kriisiapu on tarkoitettu äkillisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille. Kriisi voi olla esimerkiksi vakava onnettomuus, läheisen itsemurha tai väkivallan uhriksi joutuminen.
Sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna. Palvelut ovat maksuttomia. Sosiaali- ja kriisipäivystys antaa myös viranomaisille konsultaatio- ja virka-apua virka-ajan ulkopuolella.
Toimi näin
Kysy neuvoa
Soita, jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa esimerkiksi lastensuojeluun, väkivaltaan, asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyen. Sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna.
Lastensuojeluilmoitus tai huoli-ilmoitus aikuisesta
Tee kiireellinen lastensuojeluilmoitus tai huoli-ilmoitus aikuisesta soittamalla sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Voit soittaa myös hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.
Kriisiapu
Soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen, jos sinä tai läheisesi olette kohdanneet vakavan kriisin. Vakava kriisi voi olla esimerkiksi onnettomuus, itsemurha tai väkivallan uhriksi joutuminen. Voit soittaa myös hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.
Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.
Soita, jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa esimerkiksi lastensuojeluun, väkivaltaan, asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyen.