Sosiaali- ja kriisipäivystys

Palvelun sisältö

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, jos haluat tehdä kiireellisen lastensuojeluilmoituksen tai jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, perhekriiseihin tai perheväkivaltaan liittyen.

Voit tehdä myös kiireellisen huoli-ilmoituksen aikuisesta, esimerkiksi vanhuksesta, jonka omaishoitaja on sairastunut. Kiireellinen asia voi liittyä myös esimerkiksi asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin.

Kriisiapu on tarkoitettu äkillisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille. Kriisi voi olla esimerkiksi vakava onnettomuus, läheisen itsemurha tai väkivallan uhriksi joutuminen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna. Palvelut ovat maksuttomia. Sosiaali- ja kriisipäivystys antaa myös viranomaisille konsultaatio- ja virka-apua virka-ajan ulkopuolella.

Toimi näin

Numero 1.

Kysy neuvoa

Soita, jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa esimerkiksi lastensuojeluun, väkivaltaan, asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyen. Sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna. Valitse paikkakunta, niin näet yhteystiedot.

Numero 2.

Lastensuojeluilmoitus tai huoli-ilmoitus aikuisesta

Tee kiireellinen lastensuojeluilmoitus tai huoli-ilmoitus aikuisesta soittamalla sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Voit soittaa myös hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.

 

Numero 3

Kriisiapu

Soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen, jos sinä tai läheisesi olette kohdanneet vakavan kriisin. Vakava kriisi voi olla esimerkiksi onnettomuus, itsemurha tai väkivallan uhriksi joutuminen. Voit soittaa myös hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.

Sosiaali- ja kriisipäivystys on aina avoinna

Pohjoinen sosiaali- ja kriisipäivystys, Oulun yksikkö palvelee Iin, Hailuodon, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan asukkaita.

Eteläinen sosiaali- ja kriisipäivystys, Jokilaaksojen yksikkö palvelee Alavieskan, Haapaveden, Haapajärven, Kalajoen, Kärsämäen, Nivalan, Merijärven, Oulaisten, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Siikalatvan ja Ylivieskan asukkaita.

Yhteystiedot

Palvelunumerot
Eteläinen sosiaali- ja kriisipäivystys
Palvelunumero
044 703 6235
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Soita, jos tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa esimerkiksi lastensuojeluun, väkivaltaan, asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyen.

Eteläinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee Hailuodon, Limingan, Lumijoen, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan asukkaita.