Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvonta
Palvelun sisältö
Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.
Mistä tietää pitäisikö hakea apua?
Etsitkö tätä palvelua?
aikuissosiaalityo@pohde.fi
Auki vain ajanvarauksella
Aikuisten sosiaalipalveluissa palvelemme 18–64-vuotiaita aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta tai neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.
Aikuisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa
- ohjaus ja neuvonta
- kuntouttava työtoiminta
- täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
- välitystilipalvelu
Varaa aika soittamalla omalle sosiaaliohjaajallesi, tai ole yhteydessä alueesi Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen.
8-15
8-15
8-15
8-15
8-14
NeuvoRassissa tarjotaan tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista kaikenikäisten asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.
NeuvoRassissa voit mitata verenpaineen ja verensokerin omatoimisesti ilman ajanvarausta sekä käyttää tietokonetta sähköisten sosiaali- ja terveyspalveluiden hoitamiseen ilman ajanvarausta.
Auki vain ajanvarauksella
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) tarjoaa pitkään työttömänä olleelle työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Monialaisessa palvelussa selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoima-, sosiaali- ja terveys- sekä kuntoutuspalveluja.
TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Työntekijä voi tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omalta virkailijaltaan ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.
Voit sopia tapaamisajan sinua lähimpänä olevaan palvelupisteeseen sosiaaliohjaajasi kanssa.
9-12
9-12
9-12
9-12
9-12
Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset apua esimerkiksi elämänhallintaan tai talousvaikeuksiin. Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset apua äkilliseen kriisitilanteeseen, päihteiden ongelmakäyttöön, mielenterveysongelmiin tai olet kohdannut väkivaltaa. Voit kysyä neuvoa myös toisen puolesta. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluohjaajat eli sosiaalialan ammattilaiset kertovat sinulle, mistä voisit saada apua tilanteeseesi.
Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle 1–2 arkipäivän kuluessa.
8-15
8-15
8-15
8-15
8-14
NeuvoRassissa tarjotaan tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista kaikenikäisten asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.
9-12
13-15
9-12
13-15
9-12
13-15
9-12
13-15
9-12
13-15
Aino-neuvonta on tarkoitettu ikäihmisille ja heidän läheisille. Aino-neuvonta palvelee koko Pohteen aluetta. Saat Aino-neuvonnasta maksutonta ohjausta ikäihmisten palveluista:
• kotiin saatavista palveluista
• asumisesta
• apuvälineistä
• digitaalisista palveluista
• liikkumisesta
• taloudellisista etuuksista
• harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
• järjestöjen ja seurakunnan toiminnasta
Aino-neuvonnassa tehdään ensiarvio tilanteestasi ja ohjataan tarvittaessa palveluohjaukseen palvelutarpeen arviointiin. Aino-neuvonnassa voit asioida myös anonyymisti.
8-11
8-11
8-11
8-11
8-11
Voit olla yhteydessä lapsiperheiden palveluohjaukseen jos
- sinulla on itseäsi, perhettäsi, lastasi tai parisuhdettasi koskeva kysymys johon etsit vastausta
- olet huolissasi itsestäsi, lapsestasi tai perheestäsi
- asiasi koskee lapsen tai nuoren mielenterveyttä
- et löydä vastuutyöntekijäsi yhteystietoja,
- haluat tehdä yhteydenoton tai lastensuojeluilmoituksen
- olet ammattilainen asiakkaasi asialla.
Lapsiperheiden palveluohjauksen kautta saat yhteyden myös lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. Lanu-tiimi vastaa lasten ja nuorten perustason mielenterveyshoidosta, jota varten et tarvitse lähetettä.
8-18
8-18
8-18
8-18
8-18
8-18
8-18
Tästä numerosta saat yleistä neuvontaa palveluistamme. Vastaamme myös potilastiedusteluihin.
Omakanta
Omakanta on verkkopalvelu, josta näet omat terveystietosi sekä laboratoriotulokset ja röntgentulokset. Omakannassa näet myös reseptisi ja voit pyytää reseptin uusintaa.