Työtoiminta

Palvelun sisältö

Voit osallistua työtoimintaan, jos sinulla ei vammaisuudesta johtuen ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Voit osallistua työtoimintaan myös, jos toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää toimintaan osallistuvien toimintakykyä sekä työllistymismahdollisuuksien lisääminen.

Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Nivalan toimintakeskus Tarhi
Osoite
Annalanpuhto 6,
85500 NIVALA

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Tilapäishoito viikonloppuisin perjantaista kello 16.00 alkaen sunnuntaihin kello 15.00 saakka.
Poikkeusaukioloajat
Suljettu 21.6.2024

juhannusaatto

Tarhin toimintakeskus on työ- ja päivätoimintaa vammaisille henkilöille järjestävä yksikkö Nivalassa. Toiminta tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Työ- ja päivätoimintaan voit osallistua 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Lisäksi Tarhin toimintakeskuksessa järjestetään kehitysvammaisten lasten tilapäishoitoa viikonloppuisin, perjantaista sunnuntaihin.

Erilaiset tapahtumat ja pienimuotoiset retket kuuluvat Tarhin toimintaan myös.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun ja ulkoiluun sekä muunlaisen liikunnan harrastamiseen.

Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Työtoiminnassa sinä voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin, muun muassa pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Palvelunumerot
Nivalan toimintakeskus Tarhi, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 419 5407
Palvelunumero
044 419 6910

Voit soittaa Tarhin vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.