Työtoiminta
Palvelun sisältö
Voit osallistua työtoimintaan, jos sinulla ei vammaisuudesta johtuen ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Voit osallistua työtoimintaan myös, jos toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.
Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää toimintaan osallistuvien toimintakykyä sekä työllistymismahdollisuuksien lisääminen.
Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.
Etsitkö tätä palvelua?
aikuissosiaalityo@pohde.fi
Auki vain ajanvarauksella
Aikuisten sosiaalipalveluissa palvelemme 18–64-vuotiaita aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta tai neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.
Aikuisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa
- ohjaus ja neuvonta
- kuntouttava työtoiminta
- täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
- välitystilipalvelu
Varaa aika soittamalla omalle sosiaaliohjaajallesi, tai ole yhteydessä alueesi Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen.
8-16
8-16
8-16
8-16
8-14
Toimintakeskus Paja-Pehkola tarjoaa kuntouttavaa ja ylläpitävää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille Ruukissa, Siikajoella. Voit osallistua toimintaan 1 – 5 arkipäivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Päivätoiminnassa voit osallistua muun muassa musiikin kuunteluun, ulkoiluun tai muunlaiseen liikuntaan, askarteluun, pelien pelaamiseen ja ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun.
Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Paja-Pehkolassa sinulla on mahdollisuus tehdä pienimuotoisia työtehtäviä kuten keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustöitä, leipoa tai tehdä käsitöitä.
Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat myös toimintakeskuksen toimintaan.
Auki vain ajanvarauksella
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) tarjoaa pitkään työttömänä olleelle työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Monialaisessa palvelussa selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoima-, sosiaali- ja terveys- sekä kuntoutuspalveluja.
TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Työntekijä voi tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omalta virkailijaltaan ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.
Voit sopia tapaamisajan sinua lähimpänä olevaan palvelupisteeseen sosiaaliohjaajasi kanssa.
9-15
9-15
9-15
9-15
9-15
9-12
9-12
9-12
9-12
9-12
Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset apua esimerkiksi elämänhallintaan tai talousvaikeuksiin. Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset apua äkilliseen kriisitilanteeseen, päihteiden ongelmakäyttöön, mielenterveysongelmiin tai olet kohdannut väkivaltaa. Voit kysyä neuvoa myös toisen puolesta. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluohjaajat eli sosiaalialan ammattilaiset kertovat sinulle, mistä voisit saada apua tilanteeseesi.
Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle 1–2 arkipäivän kuluessa.
12-13
12-13
12-13
12-13
Voit soittaa, jos sinulla on kysyttävää
8-16
8-16
8-16
8-16
8-14
Voit soittaa Paja-Pehkolan vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.
Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.