Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Vammaispalvelulain mukaiset etuudet, Haapajärvi

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään.

Palvelupaikka
Haapajärven toimintakeskus ST-tuote
Osoite
Koulukatu 26,
85800 HAAPAJÄRVI

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 21.6.2024

juhannusaatto

Suljettu 22.6.2024

juhannuspäivä

ST-tuote on työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille tarjoava yksikkö Haapajärvellä. Yksikössä voit osallistua mielekkääseen toimintaan. Voit osallistua toimintaan 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden. Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat myös toimintaan.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun sekä ulkoiluun ja muunlaisen liikunnan harrastamiseen.

Mikäli olet työikäinen, sinä voit kokeilla myös yksikössä tehtävään työtoimintaan osallistumista.
ST-tuotteella pääset tekemään pienimuotoisia työtehtäviä kuten keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustyöt, leivonta ja käsityöt. Lisäksi toimintakeskuksessa tehdään alihankintatöitä haapajärvisille yrityksille.

Palvelunumerot
Haapajärven toimintakeskus ST-tuote, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
044 445 6272
Päivätoiminnan ohjaajat
044 445 6274
Työtoiminnan ohjaaja
044 445 6273
Työtoiminnan ohjaaja
044 445 6262
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Voit soittaa Toimintakeskus ST-tuotteen vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki