Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Himangan toimintakeskus Kuunari
Osoite
Kannuskyläntie 8,
68100 HIMANKA

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Poikkeusaukioloajat

Toimintakeskus Kuunari on Himangalla sijaitseva yksikkö, joka tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Toimintaan voit osallistua 1 – 5 päivänä viikossa toimintakyvystäsi riippuen.
Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat toimintaan.

Päivätoiminta tarjoaa sinulle mielekästä tekemistä. Voit muun muassa kuunnella musiikkia, askarrella, pelata pelejä, osallistua vapaamuotoiseen tai ohjattuun keskusteluun sekä ulkoilla tai osallistua muunlaiseen liikuntaan.

Mikäli olet työikäinen, voit kokeilla Kuunarissa työtoimintaan osallistumista.
Työtehtävät ovat toimintakeskuksessa tehtäviä keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustöitä, leivontaa ja käsitöitä.

Palvelupaikka
Kalajoen toimintakeskus Maakari
Osoite
Mehtäkyläntie 58,
85100 KALAJOKI

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Poikkeusaukioloajat

Toimintakeskus Maakari on työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille tarjoava yksikkö Kalajoella. Voit osallistua toimintaan 1-5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden. Toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä.
Myös erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat toimintaan.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun ja ulkoiluun sekä muunlaisen liikunnan harrastamiseen.

Mikäli olet työikäinen, sinun on mahdollista myös kokeilla työtoimintaan osallistumista.
Toimintakeskuksessa voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin yksikössä. Tällaisia tehtäviä ovat muun muassa keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustyöt, leivonta ja käsityöt. Lisäksi Maakarissa tehdään alihankintatöitä kalajokisille yrityksille.

Palvelunumerot
Himangan toimintakeskus Kuunari
Vastuuyksikköpäällikkö
044 469 1508
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Voit soittaa Kuunarin vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Palvelunumerot
Kalajoen toimintakeskus Maakari
Vastuuyksikköpäällikkö
044 469 1508
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Voit soittaa Maakarin vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki