Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Vammaispalvelulain mukaiset etuudet, Kuusamo

Vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja taloudellisia tukitoimia voi hakea läpi vuoden (jatkuva hakuaika). Hakijan tuloja ja varallisuutta ei palveluja myönnettäessä huomioida, vaan lähtökohtana on aina vamman tai pitkäaikaisen sairauden aiheuttama haitta. Vammaispalvelulain mukaiset päätökset tekee sosiaalityöntekijä tai-ohjaaja.

Palvelupaikka
Toimintakeskus Toimike
Osoite
Hakakuja 11,
86600 Haapavesi
Oven yläpuolella lukee Toimike
Postiosoite
Hakakuja, 86600 Haapavesi
Oven yläpuolella lukee Toimike
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-18

Ke

8-17

To

8-16

Pe

8-15

Poikkeusaukioloajat
24.12.23 jouluaatto

Suljettu

25.12.23 joulupäivä

Suljettu

26.12.23 tapaninpäivä

Suljettu

31.12.23 uudenvuoden aatto

Suljettu

01.01.24 uudenvuodenpäivä

Suljettu

06.01.24 loppiainen

Suljettu

Toimike on työ- ja päivätoimintaa järjestävä yksikkö Haapavedellä. Toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä. Voit osallistua työ- ja päivätoimintaan 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat toimintaan.

Päivätoiminnassa voit osallistua esimerkiksi ulkoiluun ja muunlaisen liikunnan harrastamiseen, pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun.

Mikäli olet työikäinen, voit kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Toimintakeskus Toimikkeessa voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin, muun muassa pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Palvelunumerot
Sosiaalityöntekijä, Kuusamo, puhelinnumero
Sosiaalityöntekijä
040 860 8737
Sosiaalityöntekijä
040 860 8648
Sosiaalityöntekijä
040 860 8649
Perhetyöntekijä
040 860 8650
Sosiaalipalvelujen johtaja
040 860 8646
Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki