Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Vammaispalvelulain mukaiset etuudet, Raahe

Vammaispalveluita haetaan hakemuslomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Mukaan ei tarvitse liittää lääkärintodistusta, vaan se pyydetään tarvittaessa.

Haettaessa avustusta asunnonmuutostöihin tulee hakemuksen liitteeksi liittää fysioterapeutin tai toimintaterapeutin lausunto sekä mahdollinen kustannusarvio.

Vammaispalveluhakemuksen voi jättää myös NettiRassi-palvelun kautta.

Palvelupaikka
Toimintakeskus Kuutti
Osoite
Vihastenkarinkatu 20,
92130 Raahe
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Toimintakeskus Kuutti on kehitysvammaisille henkilöille työ- ja päivätoimintaa järjestävä yksikkö Raahessa. Toiminta tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Työ- ja päivätoimintaan voit osallistua 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Erilaiset tapahtumat ja pienimuotoiset retket kuuluvat myös Kuutin toimintaan.

Päivätoiminnassa voit osallistua pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun ja ulkoiluun sekä muunlaisen liikunnan harrastamiseen.

Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Toimintakeskus Kuutissa voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin, muun muassa pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Kuutissa on koululaisten aamuhoito erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Palvelupaikka
Toimintakeskus Toimike
Osoite
Hakakuja 11,
86600 Haapavesi
Oven yläpuolella lukee Toimike
Postiosoite
Hakakuja, 86600 Haapavesi
Oven yläpuolella lukee Toimike
Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-18

Ke

8-17

To

8-16

Pe

8-15

Poikkeusaukioloajat
24.12.23 jouluaatto

Suljettu

25.12.23 joulupäivä

Suljettu

26.12.23 tapaninpäivä

Suljettu

31.12.23 uudenvuoden aatto

Suljettu

01.01.24 uudenvuodenpäivä

Suljettu

06.01.24 loppiainen

Suljettu

Toimike on työ- ja päivätoimintaa järjestävä yksikkö Haapavedellä. Toiminta tarjoaa mielekästä tekemistä. Voit osallistua työ- ja päivätoimintaan 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.
Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat toimintaan.

Päivätoiminnassa voit osallistua esimerkiksi ulkoiluun ja muunlaisen liikunnan harrastamiseen, pelien pelaamiseen, askarteluun, musiikin kuunteluun, ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun.

Mikäli olet työikäinen, voit kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Toimintakeskus Toimikkeessa voit osallistua pienimuotoisiin työtehtäviin, muun muassa pyykinpesu- ja siivoustöihin, leivontaan ja käsitöihin.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Digitaaliset palvelut

Verkkoasiointi

NettiRassi

Voit varata, siirtää ja perua nettiajanvarauksessa olevia vastaanottoaikoja, kysyä neuvoa viestillä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiselta sekä kirjata kotona tehtyjä mittauksia ja terveystietojasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki