Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Vammaispalvelulain mukaiset etuudet, Siikajoki

Vammaispalveluita haetaan hakemuslomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Mukaan ei tarvitse liittää lääkärintodistusta, vaan se pyydetään tarvittaessa.

Haettaessa avustusta asunnonmuutostöihin tulee hakemuksen liitteeksi liittää fysioterapeutin tai toimintaterapeutin lausunto sekä mahdollinen kustannusarvio.

Vammaispalveluhakemuksen voi jättää myös NettiRassi-palvelun kautta.

Palvelupaikka
Siikajoen toimintakeskus Paja-Pehkola
Osoite
Keskustie 7,
92430 PAAVOLA

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-14

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 21.6.2024

juhannusaatto

Toimintakeskus Paja-Pehkola tarjoaa kuntouttavaa ja ylläpitävää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille Paavolassa, Siikajoella. Voit osallistua toimintaan 1 – 5 arkipäivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.

Päivätoiminnassa voit osallistua muun muassa musiikin kuunteluun, ulkoiluun tai muunlaiseen liikuntaan, askarteluun, pelien pelaamiseen ja ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun.

Mikäli olet työikäinen, sinulla on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.
Paja-Pehkolassa sinulla on mahdollisuus tehdä pienimuotoisia työtehtäviä kuten keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustöitä, leipoa tai tehdä käsitöitä.

Erilaiset tapahtumat ja pienet retket kuuluvat myös toimintakeskuksen toimintaan.

Palvelunumerot
Siikajoen toimintakeskus Paja-Pehkola, puhelinnumero
Vastuuyksikköpäällikkö
040 135 7902
Työkeskus
040 135 7879
Alueelliset ohjauspalvelut
040 135 7904
Puhelinaika
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-14

Voit soittaa Paja-Pehkolan vastuuyksikköpäällikölle tai ohjaajille, jos sinulla on kysyttävää vammaisten työ- ja päivätoiminnasta.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki