Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta

Palvelun sisältö

Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Toimintaa järjestetään yksilöllisesti, asiakkaan toimintakyky huomioiden. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai harrastaa liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan yksilöllisesti 1-5 päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi vammaispalvelulain mukaisia asioita hoitavaan sosiaalityöntekijään tai palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Vammaispalvelulain mukaiset etuudet, Ylivieska

Vammaispalvelulain perusteella haettavia etuuksia ja tukitoimenpiteitä haetaan vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä.

Palvelupaikka
Ylivieskan toimintakeskus Kipinä
Osoite
Suopellontie 6,
84100 YLIVIESKA

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 21.6.2024

juhannusaatto

Suljettu 22.6.2024

juhannuspäivä

Kipinän toimintakeskuksessa Ylivieskassa on kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaa. Lisäksi siellä järjestetään koululaisten aamu- ja iltapäivähoitoa sekä loma-ajan hoitoa kehitysvammaisille lapsille.

Työ- ja päivätoimintaan voit osallistua 1 – 5 päivänä viikossa toimintakykysi huomioiden.

Päivätoiminnassa voit muun muassa osallistua ulkoiluun ja muuhun liikunnan harrastamiseen, kuunnella musiikkia, askarrella, pelata pelejä ja osallistua ohjattuun tai vapaamuotoiseen keskusteluun.
Mikäli olet työikäinen, sinulla on päivätoiminnassa myös mahdollisuus kokeilla työtoimintaan osallistumista.

Toimintakeskuksen työtoiminnassa pääset osallistumaan pienimuotoisiin työtehtäviin. Näitä työtehtäviä ovat esimerkiksi keittiö-, pyykinpesu- ja siivoustyöt yksikössä, leivonta ja käsityöt.

Kehitysvammaisille koululaisille on Kipinässä aamu- ja iltapäivähoitoa sekä loma-ajan hoitoa.

Lomakkeet
Vammaispalveluhakemus

Lomakkeella voit hakea näitä palveluja: palveluasuminen/asumispalvelut, asunnon muutostyöt, asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, autoavustus, auton apuvälineet ja muutostyöt, henkilökohtainen apu, erityiskustannukset, kotiin annettavat palvelut, liikkumista tukeva palvelu, omaishoidon tuki, sopeutumisvalmennus, työ- tai päivätoiminta ja välineet, koneet tai laitteet päivittäisiin toimiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki