Aikuissosiaalityö
Palvelun sisältö
Aikuissosiaalityö auttaa etsimään ratkaisuvaihtoehtoja erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa ongelmissa, esimerkiksi elämäntilanteiden muutoksissa ja kriiseissä.
Aikuissosiaalityöstä saat apua elämänhallintaan ja toimeentulovaikeuksiin, esimerkiksi ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalvelujen ja etuuksien hakemiseen. Aikuissosiaalityö tekee yhteistyötä työllistymiseen liittyvissä asioissa Te-palveluiden ja Kelan kanssa.
Toimi näin
Voit ottaa yhteyttä aikuissosiaalityöhön, jos tarvitset apua tai tukea esimerkiksi jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, asumiseen tai talousongelmiin.
Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset tukea ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi äkillinen kriisitilanne, väkivalta, päihteiden ongelmakäyttö, mielenterveysongelmat tai jokin muu sairaus tai vamma.
Voit kysyä neuvoa omaan tai läheisen elämäntilanteeseen liittyen. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
9-10
9-11
9-11
9-16
9-11
Palvelupaikasta saat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, lastenvalvojan, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.
9-11
9-11
9-11
9-11
9-11
Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.
Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.
Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.
Äkillisissä kriisitilanteissa soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.
Voit hakea asumispalveluja, asumisen tukipalveluja, liikkumista tukevaa palvelua, päivätoimintaa, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä.
Turvaposti
Voit asioida kanssamme tietoturvallisesti Turvapostilla.
Lähetä luottamuksellinen sähköposti turvapostin kautta.
Jos lähetät hyvinvointialueelle sähköpostia, jossa on henkilötietoja, käytä turvasähköpostia.
Näin lähetät turvasähköpostin Pohteelle:
1. mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi
2. klikkaa Rekisteröidy
3. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin.
Kenelle ja millä ehdoin
Sosiaalityöllä edistetään ihmis- ja perusoikeuksien toteutumista.