Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (huoli-ilmoitus aikuisesta)

Palvelun sisältö

Voit tehdä huoli-ilmoituksen aikuisesta ihmisestä, jos olet huolissasi hänen hyvinvoinnista, terveydestä tai turvallisuudesta. Huolta voi aiheuttaa esimerkiksi vanhuksen kotona pärjääminen tai yksin asuvan aikuisen elämänhallinnan ongelmat.

Ilmoituksesi perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat, millaista apua kyseinen henkilölle voi tarvita.

Kuka tahansa voi tehdä huoli-ilmoituksen. Voit tehdä ilmoituksen myös itsestäsi tai perheestäsi. Parasta olisi, jos voit kysyä huolen kohteena olevalta henkilöltä suostumusta ilmoituksen tekemiseen, mutta voit tehdä ilmoituksen myös ilman suostumusta ja nimettömänä.

Jos olet huolissasi lapsen hyvinvoinnista tai haluat kysyä neuvoa, tee lapsesta lastensuojeluilmoitus. Löydät lisätietoa Lastensuojelu-sivulta.

Toimi näin

kuvituskuva.

Kiireetön huoli-ilmoitus

Tee huoli-ilmoitus täyttämällä lomake ja lähetä se turvasähköpostilla sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Joillakin paikkakunnilla voit tehdä ilmoituksen myös verkossa. Näet asuinalueesi ohjeen, kun valitset paikkakuntasi valikosta.

Kiireellinen huoli-ilmoitus

Jos asian käsittely ei voi odottaa seuraavaan päivään, tee kiireellinen huoli-ilmoitus soittamalla sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätänumeroon 112. Valitse paikkakuntasi valikosta, niin näet sosiaalipäivystyksen puhelinnumeron.

Kiireellinen ilmoitus

Kiireellinen ilmoitus tehdään soittamalla sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätänumeroon 112.

Lomakkeet

Lähetysosoitteen näet oman paikkakuntasi kohdalta.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Sosiaalihuollon ilmoitukset, Ii

Ilmoitus lähetetään turvasähköpostilla sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Täytä ilmoitus

Ilmoituksen toimittaminen

Mene sivulle https://turvaposti.pohde.fi/ ja kirjoita kenttään oma sähköpostiosoitteesi

  1. klikkaa Rekisteröidy
  2. saat omaan sähköpostiisi viestin, jonka linkistä pääset lähettämään turvasähköpostin
  3. liitä täyttämäsi ilmoitus sähköpostin liitetiedostoksi
  4. lähetä sosiaalihuollon ilmoitus osoitteeseen sokri.pohjoinen@pohde.fi
Palvelupaikka
Perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Ii
Osoite
Asematie 165 D,
91100 Ii

Avoinna
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-16

Palvelupaikasta saat aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.

Palvelunumerot
Lapsiperheiden ja aikuisten sosiaalipalvelujen palveluohjaus, Ii, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala
Palvelunumero
040 318 5863
Puhelinaika
Ma

9-11

Ti

9-11

Ke

9-11

To

9-11

Pe

9-11

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 29.3.2024

pitkäperjantai

Suljettu 31.3.2024

1.pääsiäispäivä

Suljettu 1.4.2024

2. pääsiäispäivä

Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.

Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.

Äkillisissä kriisitilanteissa soita sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.

Palvelunumerot
Sosiaalityöntekijä, vammaispalvelut, Ii, puhelinnumero
Vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä
044 336 8474
Puhelin aika:
Ma

12-13

Ti

12-13.30

To

12-13

Pe

12-13

Vammaispalvelut on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on vamma, kehitysvamma tai jokin sairaus, jonka vuoksi sinulla on erityisiä vaikeuksia selviytyä arjessa. Vammaispalvelujen tarkoitus on parantaa vammaisten henkilöiden tasa-arvoa.

Palveluohjaus auttaa sinua saamaan palvelut, joihin sinulla on oikeus lain mukaan. Voit tarvita esimerkiksi seuraavia palveluja: tukea asumiseen, ateriapalvelua, avustajapalvelua tai henkilökohtaista apua, kuljetuspalvelua tai apua liikkumiseen, tulkkausta, omaishoidon tukea, päivä- tai työtoimintaa, kotisairaanhoitoa tai kotipalvelua, turvapalveluja.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalihuoltolaki velvoittaa laajasti eri viranomaistahoja tekemään ilmoituksen. Jos saat työssäsi tietää henkilöstä, joka tarvitsee sosiaalihuoltoa, sinun täytyy tehdä ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta.

Jos asiakkaan suostumusta ei voida saada ja henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan tai jos lapsen etu sitä välttämättä vaatii, sinun on viipymättä tehtävä ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta. Salassapitosäännökset eivät estä ilmoituksen tekemistä. Jos teet ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta ammattilaisena, et voi tehdä ilmoitusta nimettömästi. Kirjaa ilmoitukseen huolellisesti omat yhteystietosi, jotta asiakkaan tilannetta selvittävä sosiaalihuollon työntekijä voi tarvittaessa ottaa yhteyttä myös ilmoituksen tehneeseen tahoon.