Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut

Palvelun sisältö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin. Neuvojat kertovat, mitä palveluja on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. Pyydä tarvitessasi etukäteen tulkkausta. Henkilökunta tilaa tulkkauksen.

Toimi näin

Kunnasta riippuen saat sosiaalipalveluja joko maahanmuuttajatoimistosta tai sosiaalitoimistosta. Ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Sosiaalitoimisto, Sievi
Osoite
Annintie 4,
85410 SIEVI

Aikuis- ja perhesosiaalityön palvelut, lapsiperheiden sosiaalipalvelut, eroperheiden sosiaalityö, vammaispalvelut ja lastensuojelun sosiaalityö

Palvelunumerot
Aikuissosiaalityö, palveluohjaus
Palvelunumero
08 669 0300
Puhelinaika
Ma

9-12

Ti

9-12

Ke

9-12

To

9-12

Pe

9-12

Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset apua esimerkiksi elämänhallintaan tai talousvaikeuksiin. Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset apua äkilliseen kriisitilanteeseen, päihteiden ongelmakäyttöön, mielenterveysongelmiin tai olet kohdannut väkivaltaa. Voit kysyä neuvoa myös toisen puolesta. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluohjaajat eli sosiaalialan ammattilaiset kertovat sinulle, mistä voisit saada apua tilanteeseesi.

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle 1–2 arkipäivän kuluessa.

Palvelunumerot
Lapsiperheiden palveluohjaus, Nivala, Sievi, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Kärsämäki, Reisjärvi
Palveluohjaaja
040 180 8468
Puhelinaika
Ma

9-12

Ti

9-12

Ke

9-12

To

9-12

Pe

9-12

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 26.12.2024

tapaninpäivä

Suljettu 1.1.2025

uudenvuodenpäivä

Suljettu 6.1.2025

loppiainen

Lapsiperheiden palveluohjaus on ennaltaehkäisevää toimintaa, joka auttaa asiakkaita talouden ja arjen ongelmatilanteissa. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu eli yhteydenottaja on asiansa kanssa aina oikealla ”luukulla”.

Lapsiperheiden palveluohjauksen voi olla yhteydessä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • jos on itseään, perhettä, lasta tai parisuhdetta koskeva kysymys, johon etsii vastausta
  • jos on huolissaan itsestään, lapsestaan tai perheestään
  • jos ei löydä omatyöntekijän yhteystietoja
  • jos haluaa tehdä yhteydenoton tai ilmoituksen
  • lisäksi palveluohjauksen puhelinnumeroon voi ottaa yhteyttä, mikäli on Pohteen ammattilainen ja on oman asiakkaansa asialla.
Lomakkeet
Työikäisten palvelujen hakemus

Voit hakea asumispalveluja, asumisen tukipalveluja, liikkumista tukevaa palvelua, päivätoimintaa, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä.