Maahanmuuttajien sosiaalipalvelut
Palvelun sisältö
Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin. Neuvojat kertovat, mitä palveluja on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.
Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. Pyydä tarvitessasi etukäteen tulkkausta. Henkilökunta tilaa tulkkauksen.
Toimi näin
Kunnasta riippuen saat sosiaalipalveluja joko maahanmuuttajatoimistosta tai sosiaalitoimistosta. Ota yhteyttä palveluohjaukseen.
Etsitkö tätä palvelua?
Auki vain ajanvarauksella
Työikäisten palveluissa palvelemme 18–64-vuotiaita aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta tai neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.
Työikäisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa
- ohjaus ja neuvonta
- kuntouttava työtoiminta
- täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
- välitystilipalvelu
Varaa aika soittamalla omalle sosiaaliohjaajallesi, tai ole yhteydessä alueesi Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen.
Auki vain ajanvarauksella
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) tarjoaa pitkään työttömänä olleelle työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Monialaisessa palvelussa selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoima-, sosiaali- ja terveys- sekä kuntoutuspalveluja.
TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Työntekijä voi tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omalta virkailijaltaan ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.
Voit sopia tapaamisajan sinua lähimpänä olevaan palvelupisteeseen sosiaaliohjaajasi kanssa.
9-12
9-12
9-12
9-12
9-12
Aikuissosiaalityön palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset apua esimerkiksi elämänhallintaan tai talousvaikeuksiin. Voit olla yhteydessä myös, jos tarvitset apua äkilliseen kriisitilanteeseen, päihteiden ongelmakäyttöön, mielenterveysongelmiin tai olet kohdannut väkivaltaa. Voit kysyä neuvoa myös toisen puolesta. Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluohjaajat eli sosiaalialan ammattilaiset kertovat sinulle, mistä voisit saada apua tilanteeseesi.
Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle 1–2 arkipäivän kuluessa.
Voit hakea asumispalveluja, asumisen tukipalveluja, liikkumista tukevaa palvelua, päivätoimintaa, sosiaaliohjausta ja sosiaalityötä.