Mielenterveyspalvelut aikuisille
Palvelun sisältö
Tutkimme ja hoidamme henkilöitä, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Annamme sinulle keinoja ja työkaluja, joilla voit selvittää elämän kriisejä ja lisätä mielenhallintaa. Asiakkaan oma rooli on hoidossa tärkeä.
Voit saada apua esimerkiksi digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chatista tai videovastaanotolta, Mielenterveystalon omahoito-ohjelmista tai psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolta.
Toimi näin
Aloita täyttämällä Terapianavigaattori
Täytä Terapianavigaattori, jos se on sinulle mahdollista. Se helpottaa hoidon tarpeen arviointia. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Jos haluat, voit antaa koodin vastaanotolla ammattilaiselle. Ammattilainen näkee sen avulla tuloksesi.
Ota yhteyttä
Yhteydenottoon et tarvitse lähetettä. Katso yhteystiedot paikkakuntasi kohdalta. Jos paikkakunnallasi toimii Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat, voit keskustella siellä ilman ajanvarausta.
Jos tarvitset kiireellistä apua
Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.
Terapianavigaattori on verkkokysely
Terapianavigaattori kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia.
Omahoito-ohjelmat
Mielenterveystalo.fi:n omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita.
8-16
8-16
8-16
8-16
8-15
Avoinna kello 8-12
jouluaatto
joulupäivä
tapaninpäivä
Avoinna kello 8-12
Avoinna kello 8-12
uudenvuodenpäivä
loppiainen
Toimipisteessä on mielenterveyspalvelujen ja päihde- ja riippuvuuspalvelujen vastaanotot. Päihde- ja riippuvuuspalvelujen vastaanotoilla hoidetaan päihde-, peli- ja riippuvuusongelmista kärsiviä asiakkaita. Avopäihdepalveluissa tehdään erilaisia päihdeseurantoja ja korvaushoidon tarpeen arviointia ja toteutusta.
Varaa aika vastaanotolle.
8-11
12-14
8-11
12-14
8-11
12-14
8-11
12-14
8-11
12-14
Avoinna kello 8-11
jouluaatto
joulupäivä
tapaninpäivä
Avoinna kello 8-11
uudenvuodenpäivä
loppiainen
Tästä numerosta voit varata ajan tai kysyä neuvoa aikuisten mielenterveyspalvelusta ja päihdepalveluista sekä Eteläisen alueen lasten ja nuorten psykiatrisen avohoidon erikoissairaanhoidon palvelusta. Puhelinpalvelu palvelee Ylivieskan, Alavieskan, Sievin, Nivalan, Oulaisten, Haapaveden, Pyhännän, Pyhäjärven, Kärsämäen, Haapajärven ja Reisjärven asukkaita.
Digitaalinen sote-keskus, Mielenterveyden chat ja videovastaanotto
8-20
8-20
8-20
8-20
8-20
jouluaatto
joulupäivä
tapaninpäivä
uudenvuoden aatto
uudenvuodenpäivä
loppiainen
Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveyden chat auttaa, kun tarvitset matalan kynnyksen tukea ja ohjausta mielenterveysongelmissa, elämän kriiseissä, riskitasoisessa rahapelaamisessa tai päihteiden riskikäytössä. Mielenterveyden chatissa tehdään arvio hoidon tarpeesta ja hoitoon ohjaus. Tarvittaessa saat ajan psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanotolle.
Digitaalinen sote-keskus, sairaanhoitajan chat-vastaanotto ja videovastaanotto
7-21
7-21
7-21
7-21
7-21
8-18
8-18
Avoinna kello 8-18
jouluaatto
Avoinna kello 8-18
joulupäivä
Avoinna kello 8-18
tapaninpäivä
Avoinna kello 8-18
uudenvuodenpäivä
Avoinna kello 8-18
loppiainen
Digitaalinen sote-keskus on terveyskeskuksesi verkossa. Keskustele sairaanhoitajan kanssa chatissa ilman ajanvarausta. Voit saada ajan myös lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. Palvelut voivat vaihdella eri paikkakunnilla. Digitaalisessa sote-keskuksessa voit asioida myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Enjaksa.fi – pohjoispohjalaisten perheiden huoliin
Kartoita huolesi ja katso videoita, jotka auttavat vanhempia lapsiperheiden huolissa.
Terapianavigaattori
Terapianavigaattori on verkkokysely, joka kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Palvelu ei vaadi tunnistautumista ja voit täyttää kyselyn nimettömästi. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Mielenterveyspalvelujen ammattilainen näkee sillä tuloksesi ja se auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.
Kenelle ja millä ehdoin
Sinulla on oikeus saada hoitoa tarvittaessa.