Mielenterveyspalvelut aikuisille

Palvelun sisältö

Tutkimme ja hoidamme henkilöitä, joilla on mielenterveyden häiriöitä. Annamme sinulle keinoja ja työkaluja, joilla voit selvittää elämän kriisejä ja lisätä mielenhallintaa. Asiakkaan oma rooli on hoidossa tärkeä.

Voit saada apua esimerkiksi digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chatista tai videovastaanotolta, Mielenterveystalon omahoito-ohjelmista tai psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolta.

Toimi näin

Numero 1.

Aloita täyttämällä Terapianavigaattori

Täytä Terapianavigaattori, jos se on sinulle mahdollista. Se helpottaa hoidon tarpeen arviointia. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Jos haluat, voit antaa koodin vastaanotolla ammattilaiselle. Ammattilainen näkee sen avulla tuloksesi.

Numero 2.

Ota yhteyttä

Yhteydenottoon et tarvitse lähetettä. Katso yhteystiedot paikkakuntasi kohdalta. Jos paikkakunnallasi toimii Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat, voit keskustella siellä ilman ajanvarausta.

sairaalaristi-ikoni.

Jos tarvitset kiireellistä apua

Päivällä saat kiireellistä apua terveyskeskuksestasi. Jos tarvitset kiireellistä apua illalla, yöllä tai viikonloppuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Terapianavigaattori on verkkokysely

Terapianavigaattori kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia.

Omahoito-ohjelmat

Mielenterveystalo.fi:n omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Koillismaan mielenterveyspalvelut
Osoite
Raistakantie 1 A,
93600 KUUSAMO

3. kerros
Arkisin
Ma

8-16

Ti

8-16

Ke

8-16

To

8-16

Pe

8-14

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 26.12.2024

tapaninpäivä

Suljettu 1.1.2025

uudenvuodenpäivä

Suljettu 6.1.2025

loppiainen

Mielenterveyspalvelujen vastaanotot ovat Kuusamon sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Vastaanotolle tarvitset aina ajanvarauksen. Kuusamon mielenterveyspoliklinikka palvelee Kuusamolaisia ja Taivalkoskelaisia.

Palvelunumerot
Koillismaan mielenterveyspalvelut
Palvelunumero
040 773 5328
Arkisin
Ma

8-11

Ti

8-11

Ke

8-11

To

8-11

Pe

8-11

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 26.12.2024

tapaninpäivä

Suljettu 1.1.2025

uudenvuodenpäivä

Suljettu 6.1.2025

loppiainen

Mielenterveyspoliklinikalla palvellaan Kuusamolaisia ja Taivalkoskelaisia. Voit soittaa jos sinulla on ajanvarauksiin liittyviä asioita, kuten ajanvaraus, ajan siirtäminen tai peruminen.

7-17 -vuotiaat ohjautuvat poliklinikalle esimerkiksi koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon kautta. Huoltaja tai nuori, ota yhteyttä koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajaan tai kuraattoriin.

Digitaaliset palvelut

Digitaalinen sote-keskus, Mielenterveyden chat ja videovastaanotto

Avoinna
Ma

8-20

Ti

8-20

Ke

8-20

To

8-20

Pe

8-20

Poikkeusaukioloajat
Suljettu 26.12.2024

tapaninpäivä

Suljettu 31.12.2024

uudenvuoden aatto

Suljettu 1.1.2025

uudenvuodenpäivä

Suljettu 6.1.2025

loppiainen

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveyden chat auttaa, kun tarvitset matalan kynnyksen tukea ja ohjausta mielenterveysongelmissa, elämän kriiseissä, riskitasoisessa rahapelaamisessa tai päihteiden riskikäytössä. Mielenterveyden chatissa tehdään arvio hoidon tarpeesta ja hoitoon ohjaus. Tarvittaessa saat ajan psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanotolle.

Digitaaliset palvelut

Enjaksa.fi – pohjoispohjalaisten perheiden huoliin

Palvelun tuottaa: Pohteen yhteistyökumppani Zoturi Oy

Kartoita huolesi ja katso videoita, jotka auttavat vanhempia lapsiperheiden huolissa.

Digitaaliset palvelut

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka kartoittaa mielenterveys- ja päihdeongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Kyselyn voi täyttää kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Se vie aikaa noin 20–30 minuuttia. Palvelu ei vaadi tunnistautumista ja voit täyttää kyselyn nimettömästi. Ota talteen koodi, jonka saat lopuksi. Mielenterveyspalvelujen ammattilainen näkee sillä tuloksesi ja se auttaa hoidon tarpeen arvioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla on oikeus saada hoitoa tarvittaessa.