Raskaudenkeskeytys

Palvelun sisältö

Ei toivottu raskaus voidaan keskeyttää raskaana olevan pyynnöstä 12. raskausviikon loppuun saakka.

Et tarvitse lääkärin lähetettä, jos raskautesi on kestänyt alle 12 viikkoa. Raskaudenkeskeytys tehdään yleensä lääkkeellisesti. Jos raskautesi on kuitenkin kestänyt yli 12 viikkoa, lupa raskaudenkeskeytykseen pitää hakea Valviralta. Raskauden keston voit tarkistaa esimerkiksi Terveyskylä.fi/naistalo/raskaus/raskaus-laskuri. 12. raskausviikon jälkeen soita valitsemallesi naisten poliklinikalle. Saat sieltä toimintaohjeet ja tukea.

Raskaudenkeskeytyspäätös voi olla vaikea ja aiheuttaa monenlaisia tuntemuksia ja ajatuksia. Jos olet epävarma raskaudenkeskeytyksestä, varaa ensin aika terveyskeskukseesi.

Toimi näin

Valitse asiointipaikka

Jos tarvitset raskaudenkeskeytyksen, varaa aika Kuusamon terveyskeskukseen tai Oulaskankaan, OYSin tai Raahen naisten poliklinikalle.

Ajanvaraus

OYSiin ajanvaraus tehdään OmaOys-palvelun kautta tai puhelimitse. Oulaskankaalle, Raaheen ja Kuusamon terveyskeskukseen ajat varataan toistaiseksi puhelimitse.

Huomioitavaa

Jos raskautesi on kestänyt yli 12 viikkoa, soita valitsemallesi naisten poliklinikalle.

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Raskaudenkeskeytys, Kestilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella raskaudenkeskeytyksiä tehdään OYSissa, Oulaskankaan ja Raahen sairaaloissa sekä Kuusamon terveyskeskuksessa.

Oulu

Oulainen

Raahe

Kuusamo

Palvelulla ei ole asiointikanavia tällä alueella