Synnytys

Palvelun sisältö

Hakeudu synnytysvastaanotolle, kun supistukset voimistuvat, lapsivesi on mennyt tai on ilmennyt veristä vuotoa. Osa synnyttäjistä tulee vastaanotolle myös ajanvarauksella yliaikaisen raskauden, suunnitellun sektion, synnytyksen käynnistyksen tai synnytystapa-arvion vuoksi.

Otamme sinun ja perheesi toiveet huomioon. Kivunhoitoon on lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä vaihtoehtoja.

Toimi näin

Numero 1.

Kun lähdet sairaalaan

Voit tulla synnytysvastaanotolle milloin vain. Sinun ei tarvitse soittaa etukäteen. Ota mukaan äitiyskortti ja hygieniatarvikkeet.

Numero 2.

Kun saavut synnytysosastolle

Kätilö arvioi tilanteesi synnytysosastolla. Hän ohjaa sinut tilanteesi perusteella synnytyshuoneeseen tai osastolle. Jos synnytys on alkuvaiheessa tai ei ole vielä käynnistynyt, kätilö voi ohjata sinut vielä kotiin.

Lisätietoa synnytyksestä

Oulun yliopistollisessa sairaalassa hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka
Synnyttäjien vastaanotto
Osoite
Kajaanintie 50,
90220 OULU

A-rakennus, 3. kerros, sisäänkäynti A3.
Aukioloajat

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Synnyttäjien vastaanotto sijaitsee OYSin A-rakennuksen 3. kerroksessa, sisäänkäynti A3.

Hoidamme synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Palvelunumerot
Synnyttäjien vastaanotto
Palvelunumero
08 315 3198
Puhelinaika

Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Synnyttäjien vastaanottoon saavutaan useimmiten suoraan kotoa supistusten alettua. Synnyttämään tullessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Digitaaliset palvelut

Naistalo

Palvelun tuottaa: HUS Helsingin yliopistollinen sairaala

Naistalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä verkkopalvelu. Naistalo tarjoaa luotettavaa tietoa ja tukea naistentauteihin ja synnytyksiin liittyen. Palvelussa on huomioitu erityisesti raskautta suunnittelevat, raskaana olevat ja synnyttäneet ja heidän läheisensä, sekä naistentautipotilaat.

Naistalosta löydät tietoa esimerkiksi seuraavista teemoista:

  • raskauden tuomat muutokset ja perussairauksien vaikutukset raskauteen
  • synnytykseen valmistautuminen ja synnytys
  • imetys ja synnytyksestä toipuminen
  • gynekologinen terveys, kuten kohdunsuun irtosolumuutokset, endometrioosi, virtsankarkailu, laskeuma ja gynekologiset syövät
  • seksuaaliterveys
  • lapsettomuus.

Naistalo on osa Terveyskylää. Terveyskylän talot tarjoavat luotettavaa, turvallista ja näyttöön perustuvaa terveys- ja hyvinvointitietoa. Terveyskylän sisältöjä tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat yhdessä Terveyskylän käyttäjien kanssa.