Synnytys

Palvelun sisältö

Synnyttäjien hoidossa otamme synnyttäjän ja perheen toiveet huomioon. Kivunhoitoon on lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä vaihtoehtoja.

Hakeudu synnytysvastaanotolle, kun supistukset ovat alkaneet, lapsivesi on mennyt tai on ilmennyt veristä vuotoa. Osa synnyttäjistä tulee vastaanotolle myös ajanvarauksella yliaikaisen raskauden, suunnitellun sektion, synnytyksen käynnistyksen tai synnytystapa-arvion vuoksi. Voit tulla synnytysvastaanotolle milloin vain. Sinun ei tarvitse soittaa etukäteen.

Toimi näin

Kun lähdet sairaalaan, ota mukaan äitiyskortti. Jos synnytys on käynnissä, kätilö ohjaa perheen synnytyshuoneeseen. Jos synnytys ei ole käynnissä tai on vielä alkuvaiheessa, voidaan synnyttäjälle ehdottaa kotiin lähtemistä, tarvittaessa synnyttäjä siirretään raskaana olevien osastolle odottamaan synnytyksen käynnistymistä.

Oulu

Palvelunumerot

Synnyttäjien vastaanotto

Synnyttäjien vastaanottoon saavutaan useimmiten suoraan kotoa supistusten alettua. Synnyttämään tullessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Puhelinajat
Avoinna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.

Palvelupaikat

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS)

Hoidamme synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Verkkosivut

Kun saavut sairaalaan, sisääntuloaulojen neuvontapisteiltä saat ohjeita sairaalassa liikkumiseen.

  • Poliklinikat ovat lähetevastaanottoja ja toimivat ajanvarauksella.
  • Päivystyksessä hoidamme sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.
  • Osastolle potilaat tulevat lääkärin lähetteellä.

Osoite
Kajaanintie 50, 90220 Oulu