Kuntouttava työtoiminta
Palvelun sisältö
Voit osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, jos olet ollut työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa töistä. Kuntouttava työtoiminta:
– parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia
– vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä
– parantaa osallistujien arjen- ja elämänhallintaa.
Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Viranomaiset tekevät osallistujan kanssa aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan. Aktivointisuunnitelmaan voidaan sisällyttää työvoimatoimiston työllistymistä edistäviä palveluja, erilaisia sosiaali-, terveys-, koulutus- ja kuntoutuspalveluja sekä kuntouttavaa työtoimintaa
Joillain paikkakunnilla myös seurakunnat järjestävät kuntouttavaa työtoimintaa.
Toimi näin
Jos olet kiinnostunut kuntouttavasta työtoiminnasta ota yhteyttä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajiin.
Etsitkö tätä palvelua?
9-11
9-11
9-11
9-11
9-11
Palveluohjauksessa asiantuntijamme kertovat sinulle, millaista apua ja palveluja on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Palveluohjaus välittää tarvittaessa yhteydenottopyyntösi sinua auttavalle ammattilaiselle.
Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen voit soittaa, jos tarvitset apua lapsesi tasapainoiseen kehitykseen tai hyvinvointiin. Palveluohjaus on tarkoitettu kaikille perheille lapsen iästä riippumatta.
Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelujen palveluohjaus on tarkoitettu 18–64-vuotiaille. Voit soittaa, jos tarvitset ohjausta ja neuvontaa taloudellisiin vaikeuksiin tai ongelmiin, joihin liittyy esimerkiksi väkivaltaa, päihteiden ongelmakäyttöä tai mielenterveyden haasteita.
Äkillisissä kriisitilanteissa pitää soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen tai hätäkeskukseen, joista vastataan kellon ympäri viikon jokaisena päivänä.
Limingan Taiku- työpajalla toteutetaan matalan kynnyksen kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Toiminnan tavoitteena on asiakkaiden arjenhallinnan, sosiaalisten taitojen sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksien vahvistaminen. Jokaiselle asiakkaalle pyritään löytämään yksilöllinen väylä kohti opintoja, työkokeilua tai työelämää.
Toimintamme on vaihtelevaa ja asiakkaiden tarpeista lähtöisin olevaa ryhmätoimintaa. Viikko-ohjelmamme voi sisältää esimerkiksi ruoanvalmistusta, liikkumista eri muodoissa, asiantuntijaluentoja tai -vierailuja, yleishyödyllistä talkootyötä, erilaisia kädentaitoja sekä sosiaalisten tilanteiden harjoittelua.
Taiku-pajalle ohjaudutaan aikuisten sosiaalipalvelujen sosiaaliohjaajan tai sosiaalityöntekijän kautta. Kuntouttavan työtoiminnan tai sosiaalisen kuntoutuksen jakso tehdään yksilöllisen tarpeesi mukaisesti.
Numeroista tavoitat ohjaajan, jolta voit kysyä tarkempaa tietoa Taikun toiminnasta. He vastaavat puhelimeen työn lomassa, eivätkä välttämättä aina ehdi vastaamaan. Voit soittaa myöhemmin uudelleen, tai sinulle voidaan soittaa takaisin.
Kenelle ja millä ehdoin
Laki kuntouttavasta työtoiminnasta