Puheterapia

Palvelun sisältö

Puheterapeutti arvioi puheen, kielen, kommunikaation ja äänen sekä syömisen ja nielemisen alueilla olevia viiveitä ja rajoitteita. Puheterapeutit arvioivat ja kuntouttavat kaiken ikäisiä asiakkaita. Puheterapian tavoitteena on edistää ja tukea kommunikaatio- ja toimintakykyä ja mahdollisuuksia osallistua arjen eri tilanteissa.

Puheterapia-arviossa tilanteesi kartoitetaan ja puheterapeutti tekee kanssasi jatkosuunnitelman. Puheterapia voi toteutua tarvittaessa yksilöterapiana tai ryhmässä. Sinä ja puheterapeutti sovitte yhdessä puheterapiakuntoutuksen tavoitteet. Ohjattu omakuntoutus tukee tavoitteiden saavuttamista.

Toimi näin

Puheterapiaan ohjaudutaan yleensä terveydenhuollon ammattilaisen suosituksella. Jos terveydenhuollon ammattilainen on ohjannut sinut puheterapiaan, puheterapeutti ottaa sinuun yhteyttä soittamalla tai ilmoittamalla ajan kirjeellä. Puheterapeutin arvioon voi ohjautua myös ottamalla itse yhteyttä.

Etsitkö tätä palvelua?

Yhteystiedot

Aluekohtainen lisätieto
Puheterapian palvelut, Kempele

Puheterapiapalvelut toteutetaan Kempeleen terveyskeskuksessa yksilöterapiana. Puheterapiapalveluita myös ostetaan tarpeen mukaan ostopalveluna, päätökset ostopalvelusta tehdään kuntoutustyöryhmässä.

Alle kouluikäiset ohjataan puheterapeutille neuvolakäyntien yhteydessä ja kouluikäiset kouluterveydenhuollon käynneiltä. Aikuiset ohjataan puheterapeutille lääkärin tai erikoissairaanhoidon kautta.

Palvelupaikka
Puheterapia, Kempele

Kirkkotie 21, 90450 KEMPELE

Palvelunumerot
Puheterapia, Kempele, puhelinnumero
Palvelunumero
044 497 2145

Ajan puheterapeutille voi varata ilman lähetettä

Kenelle ja millä ehdoin

Puheterapiaan tarvitaan lähete.