Fysioterapia

Palvelun sisältö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Toimi näin

Palveluun tullaan terveyskeskuksen, erikoissairaanhoidon lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä. Ota yhteyttä terveyskeskukseen, jotta saat lähetteen fysioterapiaan.

Joissakin kunnissa tarjotaan neuvontaa, ohjausta ja yksittäisiä fysioterapiakäyntejä myös ilman lähetettä. Katso lisätietoja kuntakohtaisista tiedoista.