Koronarokotukset alkavat syyskuussa – kausirokotukset etenevät vaiheittain

Julkaistu
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella aloitetaan syksyn kausirokotukset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suositusten mukaisesti. Syys-lokakuussa annetaan koronarokotteen tehosteannos yli 75-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille. Marraskuussa annetaan influenssarokotus, jonka yhteydessä 65–75-vuotiaat sekä 18 vuotta täyttäneet, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus, saavat koronarokotteen tehosteannoksen.

Tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja ajanvarauksesta kerrotaan elokuun aikana, kun paikkakuntakohtaiset järjestelyt on saatu päätettyä. Pyydämme asiakkaita odottamaan lisätietoja sekä välttämään kyselyjä rokotuksista puhelimitse sosiaali- ja terveyskeskuksista. Rokotuksia annetaan Pohteen alueella ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Käytännöt vaihtelevat paikkakunnittain, ja näistä kerrotaan tarkemmin lähempänä rokotusajankohtaa.

Syys-lokakuussa koronarokotuksen tehosteannoksen saavat maksutta

Yli 75-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt saavat koronarokotteen tehosteannoksen syys-lokakuussa hyvinvointialueen rokotuspaikoilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Palvelukodeissa tai säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa olevat henkilöt rokotetaan asumisyksiköissä tai kotona. Koronarokotuksen yhteydessä annetaan aika marraskuussa tapahtuvaan influenssarokotukseen.

Marraskuussa influenssarokotuksen kanssa yhtä aikaa koronarokotteen tehosteannoksen saavat maksutta